11/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu, polis olduğunu beyan eden kişilerin öğrencilerin ailelerini aradığını belirtti. Koordinasyon, aileler ve öğrenciler adına suç duyurusunda bulunacak.

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu: “Öğrencilerin aileleri aranıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu, polis olduğunu beyan eden kişilerin öğrencilerin ailelerini arayarak, “Çocuğunuzun psikolojisini merak ettik” ve “Çocuğunuzun geleceğini karartırız” dediğini söyledi.

Koordinasyon yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi’ne “kayyum rektör” atanması nedeniyle yaklaşık bir aydır sürdürülen barışçıl protesto gösterilerinde 500’ün üzerinde öğrencinin gözaltına alındığını, 11 öğrencinin tutuklandığını ve çok sayıda ev hapsi ve adli kontrol kararı verildiğini hatırlatarak şöyle dedi:

“Gözaltı işleminin kendisi de dahil olmak üzere, sürecin her aşaması öğrencilerin temel hak ve özgürlüklerinin ihlali, kolluk kuvvetlerinin suç niteliğindeki eylemleri ile geçmiştir. Ters kelepçe, gaz sıkma, saatlerce aç susuz bekletme, darp, kötü muamele, taciz vb. uygulamalara ek olarak dün itibarıyla çok sayıda öğrencinin aileleri polis olduğunu beyan eden kişiler tarafından telefonla aranarak, ailenin davranışına göre, “çocuğunuzun psikolojisini merak ettik” ten “çocuğunuzun geleceğini karartırız” a evrilen tehditkar konuşmalar yapılmıştır.”

Avukatlar bu eylemlerin hem öğrencilere hem de ailelerine karşı suç teşkil ettiğini belirterek şöyle devam etti:

“Kolluk kuvvetleri, reşit bireyler olan üniversite öğrencilerine karşı, Avrupa İnsan Hakları

Sözleşmesi hükümlerinin ve Anayasa’nın Özel hayatın Gizliliği başlıklı 20. Maddesinin ihlal ederek suç işlemektedirler.

“Ailelere karşı ise “tehdit” suçunu işlemektedirler.”

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu, aileler ve öğrenciler adına ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacak.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam