14/07/2011 | Yazar: Mehmet Efe Fırat

Yazın nemli, ağır, sıcak havasını dağıtmak için 21 Temmuz Perşembe Boğaziçi Üniversitesi luBUnya’nın ev sahipliğinde luBUnyaFest’e davetlisiniz.

Yazın nemli, ağır, sıcak havasını dağıtmak için 21 Temmuz Perşembe Boğaziçi Üniversitesi luBUnya’nın ev sahipliğinde luBUnyaFest’e davetlisiniz.

 
Ardı arkası kesilmeyen üniversite festivallerine bir yenisi de Boğaziçi Üniversitesi LGBT kulübü luBUnya tarafından eklendi. LGBT öğrencilerden, anti(homofobitranfobik) öğrencilere herkese açık olan festivalin amacı heteroseksizmin ve heteronormativitenin tek renkliliğine mahkum diğer üniversite festivallerinin karşısında “çok renkli” bir öğrenci festivali var etmek.
 
Son haftalarda artan Boğaziçi-Hisarüstü mahallesindeki homofobik-transfobik taciz vakalarına karşı görünür ve birlikte olmak adına önemli fırsat olan festival 21 Temmuz’da 12.30’da Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüste “Hisarüstünde homofobiye-transfobiye karşı yürüyüşle” başlıyor.
 
“Sen yoksan bir eksiğiz.”
 
luBUnyaFEST PROGRAMI
 
12.30-13.00> Hisarüstünde homofobiye-transfobiye karşı yürüyüş
Boğaziçi Kuzey Kampüs, kütüphane önünde toplanıyor, bayraklarımızla Güney Meydana yürüyoruz. Hisarüstü’nde “tacize, homofobiye, transfobiye karşı SES çıkarıyoruz.”
 
13.00-14.00 > Tanışma Oyunları
Festival başlamadan önce tanışıyor, kaynaşıyoruz. 
 
14.00-16.00 > Tabulu Piknik
Yapabilenin getirdiği, yapamayanın yediğiyle tat katacağı leziz mi leziz kocaman bir luBUnya piknik sofrası etrafında tabu oynuyoruz. Yemeklerimizi yiyor, luBUnya pançımızı yudumluyor; tabu oyunuyla hem gülüp eğleniyoruz hem de tabularımızı deşiyoruz.
 
16.00-17.30 > Ritim Atölyesi
Homofobiye, transfobiye karşı daha güçlü ses çıkarmak, dans etmek için luBUnya’lı ritimcilerden meraklısına atölye. “dans et dans et homofobiye-transfobiye karşı dans et!” 
 
17.30-20.00 > Forum
Kampuste LGBT örgütlenmeleri başlıklı bir forumla antiheteroseksizm, anti heteronormativite, anti(homofobitransfobi) alanlarında varolmaya, ortaklaşmaya çalışan LGBT öğrenci kulüplerine dair çok sesli, çok fikirli bir forum. Sözü olan herkese açık serbest kürsüyle tartışıyoruz.
 
21.00-22.00 > LuBUnya ve RADAR’dan kısa filmler
İlk kez Onur Haftası kapsamındaki Anti(homofobitransfobi) öğrenci buluşmasında gösterilen İÜ Radar ve Boğaziçi luBUnya’nın hazırladığı kısa filmleri izliyoruz.
 
22.00-00.00 > Açıkhava film gösterimi        
LuBUnya – BÜ(S)K (B.Ü. Sinema Kulübü) işbirliğiyle açık havada sinema keyfi. Boğaziçi’nin güney çimleri üzerinde, yıldızların altında, hep beraber Bruce La Bruce’dan “Otto; or, Up with Dead People”ı seyredeceğiz.
 
00.00-02.00 > Açıkhavada müzik
Günün keyif verici yorgunluğunu müzik ve dansla atarak luBUnyaFest’i sonladırıyoruz.
 
22 Temmuz Cuma, saat 22.00’da “şugar luBUnya gecesi; but gullüm but eğlence”. Rumelihan İstiklal Caddesi No.88 kat.5’de.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam