15/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi LuBUnya, 2. Heteroseksizm Karşıtı Yürüyüş’te siyahlar içinde, sessiz bir biçimde Soma için yürüyecek.

Boğaziçi LuBunya Soma İçin Yürüyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Boğaziçi LuBUnya, 2. Heteroseksizm Karşıtı Yürüyüş’te siyahlar içinde, sessiz bir biçimde Soma için yürüyecek.
 
Boğaziçi LuBUnya 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün için yapmayı planladığı yürüyüşü Soma’da yaşanan facianın ardından değiştirdi. LuBUnya nefret cinayetlerinin yanı sıra işçi cinayetleri için de yürüyecek.
 
16 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de kütüphane önünden başlayacak yürüyüşte gökkuşağı bayrakları yerine siyah kıyafetler giyecek, sessiz bir yürüyüş yapacak. LuBUnya yürüyüşe ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
“LGBTİ ve işçi cinayetleri politiktir!”
“13 Mayıs salı günü Soma’da gerçekleşen maden işçisi katliamı, devletin son 12 yılda AKP hükûmeti eliyle uygulamaya koyduğu güvencesizleştirme ve taşeronlaşma politikasının bir sonucudur. 16 Mayıs cuma günü gerçekleştirmeyi planladığımız ‘2. Heteroseksizm Karşıtı LGBTİ Kampüs Yürüyüşü’, bu toplu cinayetten sonra alışılagelmiş Onur Yürüyüşleri gibi renkli ve eğlenceli olamayacaktır.
 
“Ancak üniversite öğrencisi LGBTİ’ler olarak biz biliyoruz ki, her ay acı haberlerini aldığımız LGBTİ cinayetleri ve işçi cinayetleri aynı muhafazakâr, neoliberal ve baskıcı iktidarın ürünüdür ve tamamen siyasidir. Bu devlet erki, işçileri güvencesiz çalışma koşullarına, LGBTİ’leri baskılanmaya ve her iki durumda da ölüme mahkum etmekte ve bu cinayetleri ‘kader’ olarak göstermeye çalışmaktadır. Yıllardır ‘LGBTİ cinayetleri politiktir’ dediğimiz gibi ‘İşçi cinayetleri politiktir!’ diyoruz ve kampüs yürüyüşümüzü ölen işçi ve LGBTİ’ler için gerçekleştiriyoruz.
 
“16 Mayıs cuma günü 17.00’da kütüphane önünden başlayacak olan yürüyüşümüzde bu sene isyanımızı gökkuşağı bayraklarımız değil, siyah kıyafetlerimiz ve sessizliğimiz taşıyacak. Siyahlarımız sadece matemin değil isyanımızın rengi olacak. Gelebilen herkesi bekliyoruz.” 
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam