21/11/2020 | Yazar: Kaos GL

BÜKAK ve BÜLGBTİ+’nın 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinliğinde Pembe Hayat’tan Efruz Kaya ve Kaos GL’den Yıldız Tar konuştu.

Boğaziçi’nde 20 Kasım etkinliği: Hukuk ve medyada transfobi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında “Trans Mücadeleler: Hukuk ve Medyada Nefret Söylemi” etkinliği düzenledi.

20 Kasım Cuma günü saat 16:00’da Zoom platformu üzerinden gerçekleşen etkinlikte, Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nden Efruz Kaya ve Kaos GL’den Yıldız Tar translara yönelik nefret söylemlerinin ve nefret suçunun hukuk ve medyada nasıl yer bulduğunu anlattı.

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı etkinlikte Efruz Kaya, nefret suçlarının Türk Ceza Kanunu’nda ve uluslararası hukukta nasıl yer aldığı, yargı süreçlerinin nasıl yürütüldüğü, ifade özgürlüğü ve nefret söyleminin sınırlarının nasıl belirlenebileceğini aktardı. Yıldız Tar ise medyada ayrımcılık ve nefret söyleminin yer alma biçimleri, kurulan haber dilinin homofobiyi, transfobiyi ve cinsiyetçiliği nasıl yeniden ürettiğinden bahsetti.

BÜKAK ve BÜLGBTİ+’nın 25 Kasım etkinlikleri devam edecek. Detaylı bilgi için kulüplerin (BÜKAK / BULGBTİ+) sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam