14/10/2021 | Yazar: Kaos GL

“Biz yağmurların elbet gökkuşağına dönüşeceğini biliyoruz, arkadaşlarımızla mücadeleye devam edeceğimizi ve en önemlisi beraber olacağımızı biliyoruz.”

Boğaziçi’nde gökkuşağı gözaltıları belgeseli yayında: Alaimisema Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Sinema Kolektifi, 25-26 Mart’ta Boğaziçi’nde ve ardından Çağlayan’da polisin gökkuşağı bayrağı taşıyanlara saldırması ve ardından başlayan dava sürecine ilişkin belgesel yayınladı.

Youtube’ta yayınlanan belgeselde öğrenciler, akademisyenler, dava avukatları ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, o gün yaşananları aktarıyor. Belgeselde polis saldırısından görüntüler de yer alıyor.

İddianameden alıntılarla açılan Alaimisema belgeseline Mabel Matiz’in aynı isimli şarkısı eşlik ediyor.

Belgeselin tanıtımı şöyle:

Boğaziçi direnişçileri olarak, her geçen gün hedef gösterilmeye devam ediliyoruz. Dünden önceki gün 7 arkadaşımız gecelerini nezarethanelerde geçirdiler. 2 gündür ve 2 gecedir, cami sokakta, okulun kapısının önünde, yaka paça alınıp götürülen arkadaşlarımızdan haber almaya çalışıyor, endişeleniyoruz. Dün, 2 arkadaşımızın, Berke’nin ve Perit’in, hiçbir yasal dayanağı olmayan bir şekilde tutuklandığını öğrendik. Sıra arkadaşlarımız, geceyi hapishanelerde geçirdiler. Az önce, yine kapının önünden ve okulun etrafından toplam 13 tane gözaltı oldu. Arkadaşlarımız, okulun önünde yürürken, konuşurken, basın mensuplarına açıklamalar yapmaya çalışırken, yaka paça gözaltına alındılar. Günlerdir yaşadıklarımız, bizi yıldırmayacak. Daha önceden bugünleri tekrar yaşadığımızı, ve bizi korkutmaya çalışanların zindanlarını kırıp, üstlerine çıktığımızı, bütün olanlardan DAHA GÜÇLÜ ayrıldığımızı göstermek için, sizlere Gökkuşağı gözaltılarını ve ardından gelen davaları aktarmak için çektiğimiz belgeselimiz Alaimisemayı sunmaktan gurur duyuyoruz. 25-26 Mart sürecinde gökkuşağı bayrakları taşıdıkları için, daha sonrasında arkadaşlarının yanına gittikleri için gözaltına alınan ve sonradan haklarında davalar açılan 70ten fazla öğrencinin hikayelerini ve yaşadıklarını aktarmayı, anılarımızı ve beraberliğimizin sesini yükseltmeyi böyle bir günde çok önemli buluyoruz. Osmanlıca’da Alaimisema, Gökkuşağı demektir. Belgeselimizin ismi, yağmurların gökkuşağına dönüşeceğini söyleyen bir Mabel Matiz şarkısından gelmektedir. Biz yağmurların elbet gökkuşağına dönüşeceğini biliyoruz, arkadaşlarımızla mücadeleye devam edeceğimizi, ve en önemlisi beraber olacağımızı biliyoruz. İyi seyirler, mücadele umuttur.

Belgeseli aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, nefret suçları, eğitim
nefret