20/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi’nde “kayyum rektöre” karşı nöbet kapsamında 21 Ocak’ta kampüste Onur Yürüyüşü ardından Kadıköy’de eylem yapılacak.

Boğaziçi nöbetinde Onur Yürüyüşü ve ardından Kadıköy’de eylem Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine, 2015'te AKP milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun atanmasına karşı başlayan protesto eylemleri devam ediyor.

1 Ocak 2021 gece yarısı yapılan bu atamayla 1980’lerden sonra ilk kez Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından bir rektörün atanmış olması üzerine “kayyum rektöre” karşı direneceklerini açıklayan öğrenci ve öğretim üyelerinin kampüs içerisinde ve dışarıda eylem ve etkinlikleri devam ediyor.

bogazici-nobetinde-onur-yuruyusu-ve-ardindan-kadikoy-de-eylem-1

Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı nöbet yarın (21 Ocak Perşembe) öğlen 12.00’de başlayacak. Saat 14.00’te Boğaziçili LGBTİ+’ların Sibel Can’ın Padişah şarkısından uyarladığı Kayyumşah şarkısı hep beraber kaydedilecek.

Ardından 14.30’da ise Boğaziçili LGBTİ+’lar kampüste Onur Yürüyüşü’ne çağırıyor. Boğaziçili öğrencilerin yürüyüşü “Kayyumluk” olarak adını değiştirdikleri Rektörlük binasından başlayacak.

bogazici-nobetinde-onur-yuruyusu-ve-ardindan-kadikoy-de-eylem-2

Kampüs dışından nöbete destek olmak isteyenler içinse Boğaziçi Dayanışması saat 17.00’de Kadıköy’e çağırdı. “Hakları gasp edilen yalnızca Boğaziçi öğrencileri değildir” diyen Dayanışma, “iradesi çiğnenen gençleri, belediyelerine kayyum atanan Kürt halkını, yoksullukla ezilen emekçileri, ötekileştirilen ve inkar edilen kadınları, LGBTİ+’ları ve daha nicesini seslerini duyurabilmeleri için kayyumcu zihniyete karşı basın açıklamasına” davet ediyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, eğitim
İstihdam