17/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum rektör protestolarında tutuklanan ve ev hapsinde olan öğrencilerin davası bugün 13:00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

Boğaziçi öğrencilerinin davası bugün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum rektör protestolarında tutuklanan ve ev hapsinde olan 7 öğrencinin davası bugün 13:00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

İstanbul Onur Haftası “Kayyumlara, LGBTİ+ fobiye, düşmanlaştırma politikalarına karşı bir arada yaşamı ve eşitliği savunan herkesi üniversite öğrencilerinin yanında yer almaya çağırıyoruz. İkilikleri yıkana kadar, kesiştikçe iç içe geçene kadar, arkadaşlarımızı alana kadar direniyoruz. Ne yalnız ne de yanlışız!” diyor ve Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyor.

Boğaziçi Dayanışması da yayımladığı bir açıklamayla Çağlayan Adliyesi’ne bekliyor. Dayanışma açıklamada Hemen her gün işçilerin, yoksulların, sosyalistlerin, hak savunucularının, halkın avukatlarının, barış isteyen akademisyenlerin, kadınların, LGBTİ+'ların yargılandığı Çağlayan Adliyesi'nde bu kez de Boğaziçi öğrencilerini yargılıyorlar. Boğaziçi kayyumu Melih Bulu'nun ve atanmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “sapkın” diyerek hedef göstermesiyle haklarında dava açılan, direnişimizde sanata ve renklere yer veren arkadaşlarımızdan 7'sinin davası 17 Mart günü Çağlayan'da görülecek” diyor.

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret