02/11/2023 | Yazar: Kaos GL

9. Boğaziçi Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle işkenceyle gözaltına alınan 70 kişinin yargılandığı davada bugün, avukatlar beraat talep etti.

Boğaziçi Onur Yürüyüşü davası 23 Şubat 2024’e ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

9. Boğaziçi Onur Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle işkenceyle gözaltına alınan biri gazeteci 70 öğrencinin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında avukatlar beraat talep etti.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek ve “polise mukavemet” iddialarıyla açılan davada avukatların beraat talebi, toplantının kanuna aykırılık gerekçesi olmadığına dayanıyor. 

Duruşmayı Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, İngiltere ve Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi, Euromed Rights, ABD, Hollanda, Almanya konsoloslukları, Sivil Alan Araştırmaları Derneği ve UniKuir’den temsilciler de izledi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden Elif Akgül’ün haberleştirdiği duruşma bugün İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Akgül haberinde, savunma yapan iki öğrencinin beyanlarına da yer verdi. Duruşmada öğrenciler kampüslerin ifade özgürlüğü alanı olduğunu, yürüyüş için toplandıkları an polisin kendilerini ablukaya aldığını söyledi. 

Mahkeme bugünkü duruşmada ara kararını açıkladı ve Boğaziçi Üniversitesi’nden olay gününe ilişkin kayıtların istenmesine karar verdi. Dava 23 Şubat 2024, saat 10.00’a ertelendi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim, dava
İstihdam