18/04/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, kampüsü yedinci kez gökkuşağına boyadı: Yasaklara rağmen bizleri sokaklardan, caddelerden, meydanlardan, hayattan uzaklaştıramayacaksınız.

Boğaziçi Üniversitesi 7. Onur Yürüyüşü’nden ODTÜ’ye selam! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, kampüsü yedinci kez gökkuşağına boyadı: Yasaklara rağmen bizleri sokaklardan, caddelerden, meydanlardan, hayattan uzaklaştıramayacaksınız.

Fotoğraflar: Lila L

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün (BÜLGBTİ+) düzenlediği 7.Onur Haftası kapsamında dün (17 Nisan) Onur Yürüyüşü gerçekleşti.

Bu yıl yedincisi gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Onur Yürüyüşü saat 18:30’da Güney Kampüs’te başladı. Yürüyüşte Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’den beri sürdürdüğü “sınırsız LGBTİ etkinlik yasağı” gündemdeydi. Onur Yürüyüşü için Güney Kampüs’te bir araya gelen öğrenciler, “Ankara’ya yasak dediniz, biz de ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü Her Yere Taşıdık” yazılı pankart taşıdılar.

“Bizler aşkın ve cinsiyetin devrimini ilan edenleriz”

Onur Yürüyüşü’nde okunan basın açıklamasının tamamı ise şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseksüel Çalışmaları Kulübü olarak bu sene 7.sini düzenlediğimiz Onur Haftası’nı bugünkü Onur Yürüyüşü’yle taçlandırdık.

“Onur Yürüyüşlerimiz, bu ülkenin şahit olduğu büyük, çok sesli ve kitlesel eylemlerden biridir. Bizler yürüyüşlerimizde, dünya tarihinde bizim payımıza düşen bu karanlık zamana aşkımız ve arzumuzla kafa tutuyoruz. Kaçırılan, yakılan öldürülen arkadaşlarımızın hesabını soruyor, kaderimizi başkalarının elinden alıyor, geleceğimizi tahayyül ediyoruz. Savaşa karşı barışı, korkuya karşı cesareti, savunuyoruz; başka bir dünyanın, cinselliğin, bedenin, hayatın mümkün olduğunu gösteriyoruz. Bizler aşkın ve cinsiyetin devrimini ilan edenleriz. Bizler dışlanan, görmezden gelinen, yılmayanlarız. Bizler yalnız değiliz, yanlış değiliz, vazgeçmiş hiç değiliz. Tehditler, yasaklar, baskılar vız gelir bize vız. Yürüyüşümüzden vazgeçmiyoruz. 

“Senelerdir yasaklanmakta olan İstanbul Onur Yürüyüşü ve son zamanlarda izin verilmeyen ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü buradan anıyoruz. Yasaklara rağmen bizleri sokaklardan, caddelerden, meydanlardan, hayattan uzaklaştıramayacaksınız.

“Altını bir kez daha çizmek istiyoruz ki bizler şehrin ve bu okulun bir yerinde değil her yerindeyiz, bir gün değil her gün sesimiz çıksın istiyoruz. Boğaziçi LGBTİ+ Onur Haftası’nın 7.yılını kutluyoruz, gurur duyuyoruz. Bir kez daha diyoruz ki ‘Alışın, Burdayız, Gitmiyoruz! Kudurun ayol!’”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam