04/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün faaliyetleri; LGBTİ+ temalı filmleri göstermek için planladığı yeni etkinliğin ardından, bir ay süreyle engellendi.

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’ne 1 ay faaliyet engeli! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Sinema Kulübü’nün faaliyetlerini bir ay boyunca engelledi.

Kulübün 'Benim Çocuğum', 'Laurence Anyways' ve 'Go' filmlerinin gösterimi, okul yönetimi tarafından gerekçesiz ve yazılı bir karar iletilmeksizin 22 Temmuz’da engellendi.

Bu engelin ardından kulüp dün (3 Ağustos) bu filmler için yeni bir gösterim planladı. Rektörlükse “etkinlik düzenleme kurallarını ihlal” gerekçesiyle kulübe 1 ay süreyle faaliyet engeli getirdi ve kulüp yönetim kurulunu görevden aldı.

Kulübün gösterim programında yer alan diğer filmler gösterilebilirklen, engellenen iki filmin ortak özelliği LGBTİ+ temalı olmaları.

“Bu hukuksuz kararın ve yapılan sansür ve baskının karşısındayız”

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü sansürü şöyle duyurdu:

“Gerekçe gösterilmeden sansürlenen 3 açık hava gösterimimizden birini Boğaziçi Üniversitesi Kulüpleri olarak bugün gerçekleştireceğimizi duyurmuştuk. Bunun üzerine bu sabah üniversitemizin kayyum yönetimi tarafından kulübümüze gönderilen belgede, etkinlik düzenleme kurallarını ihlal ettiğimiz gerekçesiyle kulübümüze 1 ay süreyle faaliyet engeli getirildi ve kulüp yönetim kurulumuz görevden alındı. Bu hukuksuz kararın ve yapılan sansür ve baskının karşısında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.”


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, eğitim
İstihdam