24/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu’nun düzenlediği ‘Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler’ başlıklı sempozyum 23-25 Aralık’ta, Güney Kampüsünde yapılacak.

Boğaziçi Üniversitesinde Anayasa Sempozyumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu’nun düzenlediği “Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler” başlıklı sempozyum 23-25 Aralık’ta, Güney Kampüsünde yapılacak.
 
Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Çalışmaları Merkezi’ne bağlı Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu, 23-25 Aralık 2011 tarihleri arasında, 8. Boğaziçi Buluşmaları kapsamında “Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler” başlığıyla bir sempozyum düzenliyor.
 
“Anayasa için Toplumsal Uzlaşı ve Yeni Katılım Modelleri”
Anayasa Sempozyumunun ilk günü (23 Aralık) “Anayasa için Toplumsal Uzlaşı ve Yeni Katılım Modelleri” panelinin ikinci oturumuna Kaos GL’den Ali Erol katılacak.
 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Murat Sevinç’in oturum başkanlığını yapacağı ikinci oturum saat 13:30’da, Demir Demirgil Salonunda başlayacak.
 
“Anayasa için Toplumsal Uzlaşı ve Yeni Katılım Modelleri” panelinin ikinci oturumuna ayrıca Türkiye Barış Meclisi Üyesi, Özgür Gündem Yazarı Ayhan Bilgen, Anayasa Kadın Platformu’ndan Hülya Gülbahar katılacak.
 
Boğaziçi Buluşmaları’nın bu sene sekizincisi düzenleniyor
Türkiye’de üniversite gençliğinin özelde Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri, genelde ise bu ilişkilerin dünya konjonktürü içerisindeki yeri hakkındaki fikirlerini ortaya koyup seslerini duyurabildikleri tek organizasyon olma özelliğini taşıyan Boğaziçi Buluşmaları’nın bu sene sekizincisi düzenlenecek. Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerden öğrencilerin katılacağı 8. Boğaziçi Buluşması’nın ana teması, ‘Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler’ başlığını taşıyor.
 
Öğrenciler 23 – 25 Aralık 2011 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşuyor
8. Boğaziçi Buluşması sempozyumunda, konularında uzman akademisyenler, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve siyasi parti üyeleri ile Türkiye’nin son zamanlarda gündeminden düşmeyen anayasa yapım süreci hakkında bilgi edinmek ve fikirlerini paylaşmak isteyen öğrencileri 23 – 25 Aralık 2011 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşacak. Sempozyum boyunca yeni anayasaya dair beklentiler ile önerilerin tartışılması hedefleniyor.
 
Buluşmanın programı

“Yeni bir Anayasaya Doğru: Tasarılar ve Öneriler” konulu 8. Boğaziçi Buluşması’nın programının en son haline bu linkten ulaşabilirsiniz: 
 

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam