22/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşmekte olan Spor Festivali kapsamında stand açan Axe, okuldaki feminist kadınlar tarafından protesto edildi.

Boğaziçili Kadınlardan ‘Axe Etkisi’ne Feminist Tepki! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşmekte olan Spor Festivali kapsamında stand açan Axe, okuldaki feminist kadınlar tarafından protesto edildi.
 
Spor festivali kapsamında kampüsün şirketlerce doldurulmasına “Şirketlerin kampüste ne işi var?” diyen kadınlar;  bu şirketlerin cinsiyetçi reklam kampanyaları yürüterek kadın bedenini metalaştırmasına itiraz etti.
 
Firmanın reklam kampanyasını “cinsiyetçi, heteroseksist ve tacizci” olduğunu belirten kadınlar, firmanın düzenleyeceği maçın “en ateşli maç” olarak duyurulmasına, “kadın gibi kokma”, “kadınları baştan çıkar” gibi cinsiyetçi ve erkek egemen söylemi yeniden üreten reklamlara karşı seslerini yükselttiler.
 
“Kadınları itaatkâr, pasif, saf bir kadınlık rolüne hapseden; ideal bedenlerle üzerimizde baskı kuran bu erkek egemen ve heteroseksüel reklamlara” karşıyız diyen kadınlar, “okul yönetimi bu şirketlere ve cinsiyetçiliğe dur demediği sürece de bu kampüs bizim, bu beden bizim demek için burada olacağız” diyerek Axe standını protesto ettiler.  
 
Sloganlar ve şarkılarla standın işgal edilmesi ve eyleme ısrarla devam edilmesi üzerine firma standını kaldırarak kampüsü terk etti.

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kadın
İstihdam