13/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Bombalara Karşı Sofralar, sömürüsüz, parasız, israfsız sofrasını Torbalı’da yerinden edinen mülteciler için bu çarşamba Gezi Parkı’nda kurmaya davet ediyor.

Bombalara Karşı Sofralar göçmenler için kazan kaldırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Bombalara Karşı Sofralar, sömürüsüz, parasız, israfsız sofrasını Torbalı’da yerinden edinen mülteciler için bu çarşamba Gezi Parkında kurmaya davet ediyor.

Savaşa, yoksulluğa, israfa, hayvan sömürüsüne ve tüketim kültürüne kazan kaldıran Bombalara Karşı Sofralar İstanbul Kolektifi. 15 Şubat Çarşamba günü, Torbalı’da yerlerinden edilen mülteciler başta olmak üzere göçmenlerle dayanışmak, konuya dikkat çekmek adına Gezi Parkında vegan sofra kuracak.

Bombalara Karşı Sofralar İstanbul Kolektifi, duyurusunu yaptığı yeni sofrasını Torbalı’da yerlerinden edilen mülteciler adına düzenleyecek. İzmir Torbalı'ya mevsimlik işçi olarak getirilen ve çok düşük ücretlerle güvensiz koşullarda çalıştırılan mülteciler, kış aylarında üreticilerin artık emeklerine ihtiyaç duymaması sebebiyle yerel otoriteler tarafından yerlerinden ediliyor. Sofra bu hafta, işsiz kaldıkları kış aylarında yardım kuruluşlarının ve dayanışma örgütlerinin destekleri sayesinde hayatta kalabilen Torbalı’dan gelen mülteciler adına düzenlenecek.

“Duvarların ve tel örgülerin ardında özgürlük ve mücadele var” sloganıyla 15 Şubat Çarşamba günü İzmir’le eşzamanlı kurulacak olan sofra, destek vermek isteyen herkesi bekliyor. Etkinlik için daha ayrıntılı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret