16/01/2015 | Yazar: Kaos GL

İzmir Eğitim Sen 4 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu kurulma başvurusunu şube sekreterliğine ulaştırdı.

Bornova Eğitim-Sen’de LGBTİ Komisyonu kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen LGBTİ komisyonlarına Bornova’da bir yenisi daha katıldı. İzmir Eğitim Sen 4 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu kurulma başvurusunu şube sekreterliğine ulaştırdı.
 
İzmir Eğitim Sen 4 No’lu Şubesi’nde LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Komisyonu faaliyetlerine başladı. İlk faaliyet olarak Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ile ortaklaşa LGBTİ alanına ilişkin kavramlar ve doğru bilinen yanlışlar hakkında bir atölye çalışması yapıldı.
 
Komisyon resmi başvuruda bulundu
 
Bir süredir kurulma çalışmaları devam eden komisyon geçtiğimiz sene 24 Aralık tarihinde resmen kurulmak üzere kurucu üyelerini belirledi ve ardından şube sekreterliğine resmi olarak başvuruda bulundu. Komisyondan Arzu Şimşek “Komisyon ihtiyacını uzun süredir şube içerisinde kendi aramızda konuşuyorduk, son aşamada özellikle PDR öğretmeni olan arkadaşlarımızın da dahil olması ile süreç hızlandı ve komisyonu kurma kararı aldık” dedi.
 
Kurulmasının ardından üyelerine yönelik ilk faaliyetini 7 Ocak Çarşamba günü, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden Erdem Gürsu ve Ozan Ünlükoç’un katılımıyla Bornova’daki 4 No’lu Şube’nin LGBTİ komisyonu üyelerine için bir atölye organize ederek gerçekleştirdi.
 
Komisyon ayrıca 10 ve 11 Ocak tarihinde Eğitim-Sen Karşıyaka 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu’nun ev sahipliğinde Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Kaos GL Derneği, İstanbul Eğim-Sen 3 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu’nun da katıldığı “LGBT hakları sendikal haklardır” üst başlığıyla yapılan etkinliklere de katılım gösterdi.
 
Çalışmalarına hız vererek devam edecek olan Komisyon, İzmir’deki LGBTİ alanında çalışan örgütlerin oluşturduğu “İzmir Gokkuşağı Ağı” içinde de yer alacak. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam