19/02/2025 | Yazar: Kaos GL
16 Ocak’ta Bornova Sokak’ta bir erkek tarafından transfobik saldırıya maruz kalan Ç.A, dava açtı. İlk duruşması yarın İzmir 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İzmir’in Alsancak semtindeki Bornova Sokak ve çevre sokaklardaki transfobik saldırılara bir yenisi daha eklenmişti. Son aylarda kimliği belirsiz erkeklerin trans kadınlara saldırılarıyla gündeme gelen sokaktaki son saldırı görüntülerini 20 Kasım Derneği ocak ayında paylaşmıştı.
16 Ocak’ta kapüşonlu bir erkeğin durduk yere sokaktaki bir trans kadına yumruk atarak kaçtığı kamera kayıtlarına yansımıştı.
20 Kasım Derneği, saldırıların ardından kamuoyuna yaptığı açıklamada yetkililere seslenmiş ve “Bu şiddeti durdurun” demişti.
16 Ocak’taki transfobik saldırı mahkemeye taşındı. 20 Kasım Derneği, söz konusu saldırıda ağır yaralanan Ç.A’nın tedavisi sürerken kendisine saldıran erkekten şikayetçi olduğunu ve davanın gönüllü bir avukat tarafından takip edildiğini duyurdu. Dernek, yarın (20 Şubat) İzmir 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması için dayanışma çağrısı yayınladı.
Dernek, çağrıda şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz haftalarda Bornova Sokak’ta, sokakta beklediği sırada bir erkeğin saldırısına uğrayan trans kadın arkadaşımız Ç.A. ağır yaralanmıştı. Tedavisi sürerken failden şikayetçi olan arkadaşımızın davasını gönüllü avukatlarımızdan biri takip etmeye başladı.
20 Şubat 2025 Perşembe günü saat 10.30’da İzmir 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada arkadaşımızın yanında olacağız. İzmir’deki tüm hak savunucularını, dayanışmayı büyütmek ve transların yaşam hakkını savunmak için duruşma salonuna bekliyoruz.”
Tıklayın- İzmir’de transfobik saldırılar durmak bilmiyor
Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dava