30/09/2014 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de internetten tanıştığı T.T.’yi bıçaklayarak öldüren U.R. ‘haksız tahrik indirimi’nin arkasına sığınmak için bildik bahaneyi yineledi: ‘Bana ilişki teklif etti.’

Bornova’da nefret cinayeti, bahane tanıdık: İlişki teklifi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir’de internetten tanıştığı T.T.’yi bıçaklayarak öldüren U.R. “haksız tahrik indirimi”nin arkasına sığınmak için bildik bahaneyi yineledi: “Bana ilişki teklif etti.”
 
Geçtiğimiz hafta İzmir’in Bornova ilçesinde 30 yaşındaki T.T., evinde bıçaklanarak öldürüldü. Katil U.R., öldürdüğü kişinin otomobilinde yakalandı.
 
Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, olaydan sonra geride iz bırakmak istemeyen cinayet şüphelisi, evi ateşe verip T.T’nin otomobilini alarak kaçtı. Araştırmalarını otomobil üzerine yoğunlaştıran ekipler, aracın kamera kayıtlarını en son Kahramanlar Bölgesi’nde gördü.
 
Gidiş yönündeki bölgelerde günlerce araştırma yapan ekipler, otomobili Çamdibi semtinde park halinde buldu. Otomobilin yakınında önlem alan polis, aracı kullanan kişinin de 25 yaşındaki U.R. olduğunu belirledi. Ancak U.R.’nin cinayet sırasında yanında başka bir kişinin olup olmadığını belirlemek için polis, bir süre takibe devam etti. Bu süre içerisinde kurbanının otomobilini de kullanmayı sürdüren, çalıştığı inşaat firmasından da izinli olan U.R., gerekli araştırmanın tamamlanmasıyla da gözaltına alındı.
 
Suçunu kabul eden U.R., T.T. ile bir süre önce internete üzerinden tanıştıklarını ve olay günü de Bornova’daki alışveriş merkezinde buluştuktan sonra evine gittiklerini anlattı.
 
U.R.’nin cinayete ilişkin bahanesi ise nefret cinayetlerinde sıklıkla karşılaşılan türden. U.R., ilişki teklif ettiğini iddia ettiği T.T.’yi bu sebeple öldürdüğünü söyledi. Katilin bu yolla “haksız tahrik indirimi”nden faydalanmayı planladığı düşünülüyor.
 
T.T.’nin ayrıca, cep telefonu ile diz üstü bilgisayarını da aldığı tespit edilen U.R., adliyeye sevk edildi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam