22/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Hollanda’nın demokrat partisi D66’dan Vera Bergkamp ve Sjoerd Sjoerdsma, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın eşcinsel aile karşıtı tutumuna ilişkin Hollanda Hükümeti’ne bir soru önergesi verdi.

Bozdağ’ın Eşcinsel Aile Karşıtlığı Hollanda Parlamentosunda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hollanda’nın demokrat partisi D66, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın eşcinsel aile karşıtı tutumuna ilişkin Hollanda Hükümeti’ne bir soru önergesi verdi.
 
Hollanda’da Türkiyeli göçmen bir ailenin çocuğunun koruyucu aileliğini Hollandalı bir çiftin üstlenmesi hakkında Bozdağ, çiftin “lezbiyen ve Hristiyan” olmasıyla ilgili olumsuz yorumlarda bulunmuş ve çocuğun aileden alınması için harekete geçeceklerini belirtmişti.
 
D66’dan Vera Bergkamp ve Sjoerd Sjoerdsma’nın sunduğu önerge, cinsel yönelim ve/veya dinî inançların Hollanda’da koruyucu ailelik kapsamından çıkarılmak için gerekçe oluşturup oluşturmadığına yanıt arıyor.
 
Önergede ayrıca Türk hükümetinin koruyucu annelere verilen Türkiyeli çocuklar üzerinde bir denetimi olup olmadığı ve Hollanda Hükümeti’nin bu konuda nasıl bir tavır alacağı soruluyor.

    


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam