29/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Parlamentosu’nun Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Emine Bozkurt’un "2020 Perspektifiyle Türkiye’de Kadın" adlı raporunu oybirliği ile kabul etti.

Bozkurt’un "2020 Perspektifiyle Türkiye’de Kadın" Raporu Kabul Edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Parlamentosu’nun Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Emine Bozkurt’un "2020 Perspektifiyle Türkiye’de Kadın" adlı raporunu oybirliği ile kabul etti.
 
Emine Bozkurt’un kabul edilen raporu, "kadına yönelik şiddet", "kadının eğitimi ve istihdamı" ile "kadının siyasete katılımı" konularında Türkiye’deki mevcut durumu inceledikten sonra 2020 yılına uzanan bir kadın stratejisini ortaya koyuyor. Konuyla ilgili konuşan Bozkurt, kadınların sadece ailenin bir parçası ya da anne olarak değil, birey olarak ele alınması gerektiğini, kadınsız demokrasi olamayacağını dile getirdi.
 
Bozkurt, "AB’ye damsız girilmez. Bu sebeple kadın haklarının AB müzakerelerinin merkezine yerleştirilmesi gerekiyor. Raporumda kadın haklarının AB Komisyonu tarafından AB üyelik sürecine ivme kazandırmak için ’pozitif gündem’de önemli bir yer tutması gerektiğini söylüyorum" dedi. Emine Bozkurt, raporunda öncelikle kadına karşı şiddete sıfır tolerans çağrısı yaptığının altını çizerek, şunları dile getirdi: "Kadına karşı şiddete ilişkin yeni bir yasa kabul edilmiş olması ve Ankara Başsavcılığı’nda kadına karşı şiddet bürosu kurulmuş olması gibi gelişmeler doğru yönde atılmış adımlardır. Türkiye’de kadın istihdam oranında, kadın milletvekili sayısında ve kız çocuklarının okula yollanması gibi konularda takdir edilmesi gereken gelişmeler oluyor. Ama yapılması gereken daha çok iş var. Bu bağlamda raporum, yapılması gerekenler konusunda bir dizi somut eylem önerisi sunuyor."
 
Bozkurt, raporun mayıs ayında Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda görüşüleceğini belirtti. 

Etiketler: kadın
İstihdam