03/05/2007 | Yazar: Kaos GL

BP CEO’sunun mumu yatsıyı bile beklemedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dev petrol şirketi BP’nin CEO’su Lord Browne, erkek sevgilisinin iddialarını yayınlamak isteyen Mail on Sunday Gazetesi’ne karşı açtığı davayı kaybetti ve mahkemede yalan söylediği ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı. 'Güneş Kralı’ lakaplı Browne, böylece üç ay sonra hak kazanacağı 15.5 milyon sterlinlik emeklilik paketinden de oldu.

KAOS GL

Ayşegül Ekinci

Dünyanın en büyük petrol firmalarından BP’nin CEO’su Lord Browne, gey sevgilisi ile ilgili mahkemeye yalan bilgi verince hem Mail on Sunday gazetesine karşı açtığı davayı kaybetti, hem de kendisini İngiltere’nin en güçlü adamlarından biri kılan işinden vazgeçmek zorunda kaldı.

Dünya üzerindeki nüfuzu yüzünden "Güneş Kralı" diye anılan 59 yaşındaki milyoner işadamı Lord Browne’yi mahkemede yalan söylemeye teşvik eden olaylar, 27 yaşındaki eski sevgilisi Jeff Chevalier’in dört yıllık ilişkisinin detaylarını Mail on Sunday Gazetesi’ne satmak istemesiyle başladı. Başbakan Tony Blair ve Hazine Bakanı Gordon Brown’a yakın olan ve iktidardaki İşçi Partisi’ni destekleyen Browne, özel hayatını korumak için yargıya başvurdu.

Genç adamla parkta koşarken tanıştığını öne süren Browne dava sürecinde gazetenin hikayeyi yayınlamasını engelledi. Yargı Browne aleyhinde karar verirken CEO’nun genç adamla gey eskort sağlayan bir internet sitesi aracıyla tanıştığı ortaya çıktı. Evli olmayan Browne’nin erkek arkadaşı kısa sürede kendi çevresinde de kabul gördü.

Ancak eski sevgili Browne’nin yaptığı iş anlaşmalarından Blair ile özel konuşmalarına kadar birçok bilgiyi de basına vermeye hazırlandığı için işler değişti. İddiaları çürütmek için mahkemeye yalan söyleyen ve bir zamanlar aşk yaşadığı gencin alkolik ve yalancı olduğunu savunan Lord Browne’nin iddiaları, Jeff Chevalier’in mahkemeye sunduğu ‘sağlıklıdır’ raporuyla çürütüldü. Yalanı ortaya çıkan işadamı, önceki gün yalan söylediğini kabul edip istifa etmek zorunda kaldı. Şimdi yalan ifadeden suçlu bulunduğu takdirde ceza alması beklenen işadamı, Temmuz’da hak kazanacağı 15.5 milyon Sterlin’lik (42.6 milyon YTL) emeklilik paketinden de oldu.

Kaynak: Hürriyet, 3 Mayıs 2007


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam