05/10/2010 | Yazar: Kaos GL

İngiltere'de yaşayan Samantha McKechnie'nin babası Brian kızına transeks

İngiltere'de yaşayan Samantha McKechnie'nin babası Brian kızına transeksüel olduğunu söyledi ve Becki oldu, daha sonra da lezbiyen olduğunu açıkladı.
 
Samantha, Becki’nin yeni yaşamını kabul etti ve yeni sevgilisiyle çok iyi dost oldu, gelecek yılki evlilik törenlerinde de nedime olacak.


22 yaşındaki iki çocuk annesi Samantha yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Ben küçükken annem ve babam boşandı. 14 yaşındaydım ve bir yıldan az bir zamandır babamla yaşıyordum. Söylemesi gereken çok önemli bir şey olduğunu söyledi. Derin bir nefes aldı ve 'Ben kadın olmak istiyorum. Gizlice zaten kadın elbiseleri giyiyordum' dedi."

"Yatak odasına gittik ve etekler, üste oturan giysiler ve elbiseler ortaya çıkardı. Bakakalmıştım, ağzım açık kalmıştı. Gözlerim faltaşı gibi açılmıştı. Sanki olanların benim hayal ürünüm olmadığını ispatlamaya çalışır gibi süslü giysileri alıp ışığa tutuyordum. Ne olursa olsun onu sevdiğimi söyledim ve ona sarıldım."

Samantha'nın babası yavaş yavaş evde de kadın kıyafetleri giymeye başladı. Samantha buna alışmanın birkaç hafta sürdüğünü itiraf ediyor. 2005 yılında, Brian adını Becki olarak değiştirdi ve bir kadın olarak yaşamaya başladı.

47 yaşındaki Becki, "Brian olarak asla rahatsız hissetmedim, ama 40'lı yaşların başına geldiğimde gerçekten kendim olmak için kendimi yeterince güçlü hissettim. İlk eşim, Samantha'nın annesi bu konu hakkında bir şey bilmiyordu. İkinci eşim kadın elbiseleri giymeyi sevdiğimi biliyordu ve çok anlayışlıydı. Boşandığımızda Becki olarak yeni hayatıma başlamak için elime bir şans geçmişti" diyor.

Samantha arkadaşlarının da babasıyla ilgili olarak son derece rahat olduğunu belirtiyor ve "Bir ay sonra babamı uzun saçlı ve kadın giysileriyle görmek normal gelmeye başladı. Makyajsız gezmesi garip kaçıyordu" diyor.

Üç yıl önce Becki hormon tedavisine başladı ve cinsiyet geçiş ameliyatı olmaya karar verdi.

Samantha, "Sonunda zihniyle uyuşan bir vücut bulabildiği için mutluyum. Ayrıca ilişkiler, seks ve sağlık konusunda Brian ile hiç olmadığım kadar Becki ile yakınım" diyor.

Bundan iki yıl sonra Becki, Samantha'ya bir sevgilisi olduğunu anlatmış.

Becki, sevgilisi Jasmine ile bir sosyal paylaşım sitesinde tanışmış. Samantha için şaşırtıcı olan Becki’nin lezbiyen olduğunu söylemesi değil, Jasmine'nin henüz 23 yaşında olması olmuş.

Samantha, "Tüm bu koşullara rağmen Jasmine ve ben çok iyi arkadaş olduk. Çok fazla ortak yönümüz var. En azından ikimiz de Becki’yi seviyoruz" diyor.

Becki ve Jasmine geçen ay nişanlanmış ve gelecek yıl 'medeni ortaklık' töreniyle evlenecekler.

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam