06/09/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Pakistan’da BTS üyesi Jeon Jungkook’un doğum gününü kutlayan bir reklam panosu “eşcinselliği teşvik ettiği” iddiasıyla kaldırıldı.

BTS afişi Pakistan’da “eşcinselliği teşvik ettiği” iddiasıyla kaldırıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Güney Koreli müzik grubu BTS’in ARMY olarak bilinen hayranları, 1 Eylül Çarşamba günü grup üyelerinden Jean Jungkook’un doğum gününü kutlamak için bir araya geldi.

Pakistan’ın Gujranwala kentinde bir araya gelen ARMY’ler, şehrin yoğun kavşaklarından birine Jungkook’un fotoğrafıyla birlikte üzerinde “24. yaşın kutlu olsun” ve yazan bir reklam panosu astılar.

Reklam panosu, VICE World News’e göre il meclisi adayı ve Cemaat-i İslami Partisi üyesi Furkan Aziz Butt’un Facebook’ta görmesinden birkaç saat sonra kaldırıldı. İl meclisi adayı “insanlardan çok fazla şikayet geldiğini”, “gençler üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu” ve grubun “eşcinselliği teşvik ettiğini” iddia etti.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’dan bir ARMY, VICE World News’e ülkedeki muhafazakar yaşlı nüfusun, grup üyelerinin fiziksel özelliklerinin ve kıyafet seçimlerinin “fazla feminen olduğunu” düşündüğünü söyledi.

Pakistan’daki ARMY grubu, afişin kaldırılmasının ardından “#BTSisPakimysPride” (BTS, Pakistanlı ARMY’lerin onurudur) ve “#PakistanLovesBTS” (Pakistan BTS’i seviyor) hashtagleriyle sosyal medyada kampanya örgütleyerek BTS’i sevmeye ve desteklemeye devam edeceklerini paylaştılar.


Etiketler: medya, dünyadan
İstihdam