10/02/2024 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Trans Onur Haftası’nın Süreyya Operası önündeki eylemine polis saldırdı, 11 kişi gözaltına alındı!

“Bu acımasız şiddet ve keyfi gözaltılar, demokratik haklarımıza yönelik bir saldırıyı temsil ediyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Trans Onur Haftası’nın Süreyya Operası önünde buluşmak üzere çağrı yaptığı eyleme polis saldırdı. Eyleme katılan 7 kişi işkenceyle gözaltına alındı. Onur Haftası’nın avukatları alandan uzaklaştırıldı, işkenceye tepki gösteren basın emekçileri ve eylemi izleyenler provoke edilerek alandan  uzaklaştırıldı.

Komitenin “Üzgünüz ki durumumuz pek iç açıcı değil. Gözaltında olan arkadaşlarımız hakkında pek iyi haberlerimiz yok” diyerek duyurduğu 11’e çıkan gözaltılarda iki kişi ağır şekilde darp edildi, bir kişinin gözlüğü kırıldı:

“Bu acımasız şiddet ve keyfi gözaltılar, demokratik haklarımıza yönelik bir saldırıyı temsil ediyor. Yaşananlar, adaletin ve özgürlüğün zorunlu olduğu bir zamanda, daha fazla dayanışma ve mücadele çağrısı yapıyor.”

Gözaltına alınanlardan bir kişi hariç herkes serbest bırakıldı. 1 kişi mevcutlu sevk ile gözaltında tutulmaya devam ediyor. 


Etiketler: insan hakları
İstihdam