26/01/2011 | Yazar: Kaos GL

Nefret Cinayeti sonucu Bursa’da hayatını kaybeden İrem Okan’ı 44 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Emrah Şen&rs

Nefret Cinayeti sonucu Bursa’da hayatını kaybeden İrem Okan’ı 44 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Emrah Şen’in, ‘Cinayeti Okan’ın kendisiyle ilişkiye girmek istediği için işlediği’ yönündeki ifadesi, hastane raporuyla yalanlandı. Mahkemeye ulaşan hastane raporunda, Okan’ın daha önce geçirdiği ameliyatla testislerini aldırdığı belirtildi.
 
İrem Okan 21 Eylül 2010 gecesi Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Altıparmak Caddesi’ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Boğazından karın boşluğuna kadar kesilen Okan’ın cesedini eve gelen arkadaşı buldu.
 
KESİLEN ELİNİ PANSUMANA GİDİNCE YAKALANDI
Polis cinayet sırasında elini kestiğini belirlediği şüpheli Emrah Şen’i, hastanelere olay gecesi elini pansuman ettirmek için gelen 50 kişiyi teker teker inceleyip, cep telefon görüşmelerini takip ederek yakaladı. Gözaltına alınan Emrah Şen, verdiği ifadede cinayeti itiraf etti.
Mahkemeye çıkartılan Emrah Şen tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Hakkında "Kasten Adam öldürmek" ve "Yağma" suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Emrah Şen’in yargılanmasına Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Bursa Gökkuşağı Derneği üyeleri de katıldı. Daha önceki duruşmada müdahil avukatın talebi üzerine, Bursa’daki özel bir hastaneden istenen İrem’in ameliyatı ile ilgili rapor geldi. Gelen raporda, öldürülen Okan’ın testislerinin ameliyatla alındığı ve bu nedenle karşı taraf ile aktif olarak cinsel ilişkiye girmesinin mümkün olmadığı belirtildi.
 
‘ÇOCUĞUM PARA İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ’
Daha önceki duruşmada ifade veren sanık Emrah Şen bu duruşmada söz almazken, öldürülen Okan’ın annesi Melek Okan, sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşma sanık ve mağdur avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.
 
Duruşma çıkışı konuşan anne Melek Okan, "Benim evladım sorunlu bir insan değildi. Bakın bütün arkadaşları burada. Olay günü çocuğumun çok parası vardı. Parası için öldürüldü. Katil, cezaevinden çıkınca başka kişileri de öldürecek" dedi.
 
‘BU BİR NEFRET CİNAYETİ’
Duruşmaya izleyen Bursa Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen Evren de, davanın sonuna kadar takipçisi olduklarını belirterek şöyle konuştu:
 
"İrem, ameliyat olduğundan testisleri alındığı raporla belirlendi. Sanık kendisiyle ilişkiye girmek istediğini söylediği için öldürdüğünü söylemişti. Bu rapor, sanığın yalan söylediğini ortaya koyuyor. Bu bir nefret cinayetidir. Bizlere karşı hunharca işlenen cinayetlerin bitmesini istiyoruz. Bu konuda devletin ve toplumun üzerine düşeni yapmasını istiyoruz."
 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam