04/01/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL tarafından düzenlenen "PembeMor Haftasonu" buluşması başlıyor.

Bu hafta sonu PembeMor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos GL tarafından düzenlenen "PembeMor Haftasonu" buluşması başlıyor. Farklı şehirlerden eşcinsel ve biseksüel kadınlar, 21–22 Şubat 2009 tarihlerinde Ankara'da bir araya gelip iki gün boyunca paylaşımı bol saatlerde bir aradalığın keyfini çıkaracak ve pembesi moru hallice sohbetler içinden bir kaybolup bir kendimizi bulacağız.
 
 21–22 Şubat hafta sonunun PembeMor hallerinde; dilimizin döndüğü, kalemimizin kıvırdığı ve gözlerimizin kesiştiği kadarıyla, hikâyelerimizi ortaklaştıracak, ortaklaştığımız noktaları detaylandıracak ve bu detayların belki de ne kadar birbirinden bağımsız ve farklı olduğuna şahit olacağız.
 
"PembeMor Haftasonu" *

21–22 Şubat 2009, Ankara


Kaos GL Derneği olarak 1994 yılından itibaren Türkiyeli eşcinselleri bir araya getirerek ortak bir hareket alanı açmayı, eşcinsellerin maruz bırakıldıkları şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi ve bu konuda duyarlık yaratarak kamuoyu oluşturmayı amaçlamaktayız.

Eşcinsel ve biseksüel kadınlar olarak uzun yıllardır özellikle cumartesi buluşmalarıyla özel alandan kamusala, sanattan aşka, cinsellikten mücadeleye kadın kadına sözlerimizi söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz.

PembeMor Haftasonu ile de şimdiye kadar yaptığımız etkinliklere bir yenisini daha ekleyerek kadın kadına söylemin, yaşamın, var oluşun altını hep birlikte çizeceğiz.

Mevcut durum nedir?

Lezbiyenler ve biseksüel kadınlar, kadın oldukları için ataerkil toplum yapısının baskısıyla ayrımcılık ve şiddeti zaten yaşarken, bir de eşcinsel oldukları için cinsiyetçi-homofobik uygulamalara maruz kalıyorlar. Bu çifte ayrımcılık etkisi, kadınların örgütlenmelerinin önünde büyük bir engel oluyor.

Eşcinsel/biseksüel erkeklere nazaran kadınlar ataerkil toplum tarafından daha fazla baskılanıyor. Bu da kadınların kendi cinsel yönelimlerini keşfetme sürecini zorlaştırıyor ve kadınları yalnızlaştırıyor. Toplumun genelinde lezbiyenlik, erkeklerin cinsel fantezilerinden biri olarak algılanıyor, lezbiyenlere ve biseksüel kadınlara karşı çirkin tutum ve davranışlarla yaklaşılıyor. Bu da, lezbiyenler ve biseksüel kadınları, kimliklerini kurma aşamasında olumsuz etkileyebiliyor.

Şimdiye kadar gerçekleştirilen lezbiyen ve biseksüel kadın buluşmaları, etkinlikleri (Homofobi Karşıtı Buluşma'nın geleneksel Lezbiyen ve Biseksüel Kadın Forumu) ve hazırlanan yayınlar (Lambdaistanbul'un "Eşcinsel ve Biseksüellerin Sorunları" anket çalışması) kapsamında eşcinsel ve biseksüel kadınların birbirlerini bulmakta zorlandığını, bunun da kadınların birlikte paylaşımlarda bulunmasını ve sorunlarını tartışarak çözümler üretmesini olumsuz yönde etkilediğini gördük.

Türkiye'de eşcinseller sadece büyük şehirlerde bir araya geliyor ve birlikte eylemliliklerde bulunuyorlar. Bu şehirlerin dışında eşcinsel ve biseksüel kadınların deneyimlerini paylaşabilecekleri alanlar yok.

Kaos GL'den kadınlar olarak 2006'dan beri 'Kadın Kadına Öykü Yarışması'nı düzenliyoruz. Bu öykü yarışması lezbiyenleri ve biseksüel kadınları sözlerini yazıya dökmeleri için cesaretlendiriyor ve özgüvenlerinin artmasına katkı sağlıyor. Bu öykülerin kitaplaştırılması için çalışmalarımıza da başlamış bulunuyoruz.

Ne yapmak istiyoruz?

Kaos GL tarafından düzenlenen "PembeMor Haftasonu" buluşması ile eşcinsel ve biseksüel kadınları bir araya getirecek 2 günlük bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz.

Bu etkinlikte; toplumsal cinsiyet, homofobi, ayrımcılık, insan hakları gibi birçok konuda çeşitli sunum ve atölyeler eşliğinde paylaşımlarda bulunmayı amaçlıyoruz.

Etkinliğe katılan kadınların, sürekli iletişimde kalması için bir ağ oluşturma, ayrıca Kaos GL'nin kapasite geliştirme eğitimleri ve yerel gey-lezbiyen muhabir ağı oluşturma gibi çalışmalarına katılımlarını teşvik etmek de hedeflerimiz arasında.


*Etkinlik basına kapalıdır.


Kaos GL Kadın

kadin@kaosgl.org

Kaos GL

Tel: 0312 230 03 58

Etiketler: kadın
İstihdam