10/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, e-ticaret sitelerinde “LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlere” +18 uyarısı koyulması şartı getirilmesine karşı “Bu karar devlet kurumlarının LGBTİ+ bireyler ve hak hareketine karşı gösterdiği baskının ve karşıtlığın ortaya konmasıdır” diyor.

“Bu karar LGBTİ+’lara ve hak hareketine baskının ortaya konmasıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu e-ticaret sitelerinde “LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlere” +18 uyarısı koyulması şartı getirmesine karşı bir açıklama yayınladı. Dayanışma, “Bu karar LGBTİ+’lara ve hak hareketine baskının ortaya konmasıdır” dedi:

“Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, e-ticaret sitelerinde ürünlerin LGBT ibaresi ilek LGBT ve gökkuşağı temalarıyla birlikte +18 yaş uyarısına yer verilmeden satışa sunulmasının yasal düzenlemelere aykırı olduğuna karar verdi. Bu kararına gerekçe olarak ‘özellikle çocukların gelişimini olumsuz etkileyeceğine ilişkin çok sayıda tüketici başvurusu yapıldığını’ ileri sürdü.

Çocukların gelişiminin olumsuz etkilenmesi, her bireyin ve her örgütün saygı duyacağı geçerli bir gerekçedir. Ancak LGBTİ+ ve gökkuşağı temalarının çocukların gelişimini nasıl ve ne şekilde olumsuz etkileyebileceği açıklanmadığı gibi Bakanlık “özellikle çocukların” diyerek niyetini açık etmiştir. Bu ifadeden de anlaşılmaktadır ki çocukl olmayanların da olumsuz etkilenmesi söz konusudur.

Bu gerekçenin kabul edilebilirliği bir yana gerçeklikten ve bilimsellikten uzaktır. Bugüne kada tıp, psikiyatrı, psikoloji, sosyoloji ve hukuk alanlarında LGBTİ+ simgelerinin veya renklerinin çocukların gelişimini olumsuz etkilediği yönünde hiçbir veri, istatistik, karar veya olgu bulunmamaktadır ki mümkün değildir.

Aksine bu karar devlet kurumlarının LGBTİ+ bireyler ve hak hareketine karşı gösterdiği baskının ve karşıtlığın ortaya konmasıdır.”


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam