01/07/2022 | Yazar: Kaos GL

Türkiye ve Almanya’dan, 18-26 yaş arası kadın ve queerlerin katılımına açık çevrimiçi karikatür atölyesine son başvuru 11 Temmuz Pazartesi.

Bu karikatür atölyesini kaçırma lubunya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye-Almanya Gençlik Köprüsü desteğiyle Neola art projects ve KAOS GL'nin katkılarıyla gerçekleşen karikatür atölyesinde yer almak ister misin?

“(Kadın+) Kahramanlarımız kim” sorusuyla yola çıkacak atölyeye 18-26 yaş arası kadın ve queerlerin katılıması bekleniyor. 6-7 Ağustos tarihlerinde çevrimiçi ve İngilizce gerçekleşecek atölyeye, Türkiye ve Almanya’dan katılmak mümkün. Gizem Güvendağ, Gizem Winter, İlki Koçer, Bartu Akyürek’in yürüteceği atölyeye İngilizce bilmeyenler de katılabilir.

Atölyeye katılım koşulları ve diğer tüm detaylar şöyle:

18-26 yaş arası illüstratörlere yönelik online gerçekleşecek olan illüstrasyon atölyesiyle, saklı kalmış ne kadar çok güçlü kadın+’nın var olduğunun altını çizip, onların hikayelerini görünür hâle getirmek istiyoruz.

(Kadın+) Kahramanlarımız kim? Kimleri örnek alıyoruz? Birbirimize hangi hikâyeleri anlatıyoruz? Bizi güçlü ve bağımsız kılan şeyler neler?

Almanya’da, Türkiye’de, arada ve her yerde yaşayan (kadın+) kahramanların görünür hâle getirilmesiyle genç kız+ ve kadın+’lar için bir güçlendirme (empowerment) alanı oluşturmak istiyoruz.

Katılımcılar seçtikleri bir (kadın+) kahramanın birer portresini veya bir sayfalık bir hikâye panosunu (storyboard) - çizgi romanını çizip bir öykü, anekdot veya kısa bir tanıtım yazısı yazacaklar. Seçtikleri kahraman, gündelik hayattan, aileden, arkadaş çevresinden veya ünlü bir kadın+ olabilir. Ortaya çıkacak olan portre ve öyküler daha sonra yayınlanacak, sonuçlar ise online ve Köln´de bir sergi kapsamında sunulacak.

Atölye online ve İngilizce gerçekleşeceği için, hem Türkiye hem de Almanya’dan katılmak mümkün olacak. İngilizce bilmeyenler de atölyeye kayıt olabilirler.

Katılım ücretsiz olacak.

Atölyeyi Yürütenler: Gizem Güvendağ, Gizem Winter, İlki Koçer, Bartu Akyürek

Atölye programı

Atölye 1. Gün: 06.08.2022

11:00 - 12:30

13:00 - 15:00

16:00 - 18:00

Atölye 2. Gün: 07.08.2022

11:00-13:00

15:00-17:00

Atöyle 3. Gün: 27.08.2022

Nasıl kayıt olabiliriz?

Kayıt olmak için 11 Temmuz 2022’ye kadar

hamide@neola-art-projects.com ve damla@kaosgl.org adresine yazıp, çalışmalarınızdan örnek gönderebilirsiniz.

 


Etiketler: kadın, kültür sanat, dünyadan, çizim
İstihdam