06/07/2023 | Yazar: Kaos GL
IPS İletişim Vakfı Yayınları, “İfade Özgürlüğünün On Yılı” ikinci kitabını yayımladı. Kitaba katkıda bulanan gazetecilerden biri de Kaos GL Medya ve İletişim Koordinatörü Yıldız Tar.
IPS İletişim Vakfı Yayınları, “İfade Özgürlüğünün On Yılı - İkinci Kitap: 2012-2022”i yayımladı.
İstanbul'da, Atölye BİA ofisinde 4 Temmuz’da düzenlenen kitabın tanıtım toplantısının moderatörlüğünü Safiye Alagaş üstlendi; Gökçer Tahincioğlu ve Gülsüm Depeli Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünü konuştu.
İfade özgürlüğünün son on yılı
Kitap, 2001'den bu yana “Türkiye'de öldürülen, saldırıya uğrayan gazetecileri, kapatılan haber kuruluşlarını, engellenen habercileri, halkın üzerindeki yasal baskıları, Terörle Mücadele Yasası değişikliklerini, ifade özgürlüğü ihlallerini, haberciye ve medyaya saldırıları, halkın haber alma hakkına, gazetecinin haber yapma özgürlüğüne getirilen kısıtları, bütün bu ihlallere karşı mücadeleyi” bir kaynakta okuma imkanı tanıyor.
Kayda geçsin diye...
Kitabı yayına hazırlayan gazeteci Gökçer Tahincioğlu kitap için “Bu kitap, bütün bu yaşananlar kayda geçsin diye hazırlandı. Cemile Çağırga kayda geçsin, Gezi direnişi kayda geçsin, darbe ve sıkıyönetim kayda geçsin, ölenler, kalanlar, kaldığı için suçluluk duyanlar kayda geçsin, terörist ilan edilenler, gözaltına alınanlar, işkence görenler kayda geçsin, içleri boşaltılan kurumlar, siyasetin emrinde, hazır ola geçmiş sözde bağımsızlar kayda geçsin diye hazırlandı” diyor.
Kitaba yazılarıyla katkıda bulunan gazetecilerden biri de Kaos GL Medya ve İletişim Koordinatörü Yıldız Tar.
Kitabı buradan edinebilirsiniz.
Etiketler: insan hakları, medya