24/02/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Kıbrıs’ın güneyindeki LGBTİ+ etkinliğine homofobik saldırı düzenlendi. 1 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides saldırıyı kınadı.

“Bu nefret eylemi, adamızda homofobinin hüküm sürdüğünü bir kez daha gösteriyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi'ndeki LGBTİ+ etkinliğine kapüşonlu bir grup homofobik saldırı gerçekleştirdi. 22 Şubat Çarşamba günü, Kıbrıs’ın güneyindeki üniversitede yaşanan saldırıda yüzlerini kapatan saldırganlar etkinliği basarak homofobik hakaretlerle katılımcılara saldırdı ve onlara yangın söndürücü tüpü fırlattı.

Olay sırasında bir kişi yüzünden yaralandı.

Etkinliği düzenleyen LGBTİ+ hakları örgütü ACCEPT, “Saldırı, hem tehditleri hem de kalabalık olmaları nedeniyle katılımcılarda panik yarattı. Bu zorbalık ve nefret eylemi, adamızda homofobinin hüküm sürdüğünü bir kez daha gösteriyor. Homofobiye karşı cesaret ve azimle daha fazlasını yapmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides olaydan sonra yayımladığı açıklamasında saldırıyı kınadı ve şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Açıklamada, “İstisnasız tüm vatandaşların insan haklarına, çeşitliliğine ve onuruna saygı demokratik bir devlette müzakere edilemez” dendi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam