02/11/2010 | Yazar: KAOS GL

Gey ve lezbiyen edebiyatı için verilen bir ödü

Bu Ödül Homofobiye Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gey ve lezbiyen edebiyatı için verilen bir ödül American Library Association’ın Caldecott ve Newbery Medals’ı da içeren yıllık çocuk ödülleri listesine dahil edildi. American Library, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Stonewall Children’s and Young Adult Literature Ödülü’nün eğitmenler ve kütüphaneciler tarafından yakından izlenen American Library Association Youth Media Ödülleri’ne eklendiğini açıkladı.
 
Yetişkinlere verilen Stonewall ödülleri, yaklaşık 40 yıl önce verilmeye başlandı, fakat çocuk kategorisi daha yeni oluşturuldu. Ödül, gey, lezbiyen, biseksüel ve trans kadın ve trans erkeklerin deneyimleriyle bağlantılı olarak yazan üstün meziyetli çocuk ve gençlere veriliyor.
 
Gey, lezbiyen temalı kitaplar genellikle, American Library Association’ın aileler ve eğitimciler tarafından en çok eleştirilen ve en çok kaldırılma tehditi alan kitaplar raporunda üst sıralarda yer alıyor. Stonewall Ödülü’nü American Library Association listesine alınması yönünde oy kullanan dernek başkanı Roberta Stevens konuyla ilgili olarak, “Bizimki çok kapsayıcı bir meslek ve bu yüzden değişik bakış açılarını temsil ediyoruz” dedi.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam