05/04/2013 | Yazar: Buğra Tokmakoğlu

Sanatçı Ferhat İgit: Diliyorum bir gün toplumun her kesiminde kendilerini ifade edebilen eşcinseller ve transseksüeller olacak.

Bu sergi ‘görünür’ olmak için Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Toplumda görmezden gelinen tüm kesimlerin ‘açılım sürecinde’ görünür hale gelmesi gerektiğini savunan Sanatçı Ferhat İgit, “Görmedim Duymadım Bilmiyorum” isimli sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor
 
Açılım sürecinin toplumun bir kesimine indirgenmesinin yanlış olduğunu belirten Sanatçı Ferhat İgit, yıllardır görmezden gelinen eşcinsel ve transseksüellerin varlığına dikkat çekebilmek amacıyla 3 Mayıs’ta Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Görmedim Duymadım Bilmiyorum Resim ve Enstalâsyon Sergisi” ile sanatseverlerle buluşacak.
Eşcinsel ve transseksüellerin toplumda kendilerini ifade edebilmelerinin engellendiğini ve bilinçli bir şekilde görmezden gelindiklerini kaydeden Sanatçı İgit, “Diliyorum bir gün toplumun her kesiminde kendilerini ifade edebilen eşcinseller olacak. Transseksüeller sadece seks işçiliğine mahkûm edilmeden doktor da öğretmen de olabilecek” diye konuştu.
 
8 tablo ve 2 enstalâsyondan oluşan “Görmedim Duymadım Bilmiyorum” sergisinin 3-10 Mayıs tarihleri arasında Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebileceğini vurgulayan İgit, açılım sürecinde toplumda görmezden gelinen her kesime karşı duyarlılık yaratılarak, kapalı gözlerin açılmasını dilediğini söyledi.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam