15/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Meksikalı LGBTİ+ grupları, Meksikalı trans aktivist ve Sivil Hareket Partisi üyesi Miriam Rios’un öldürülmesini kınadı

“Bu şiddet eylemi, Meksika’daki eşitlik mücadelesine yönelik bir saldırıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Meksikalı LGBTİ+ grupları, muhalefetteki Civic Movement (Sivil Hareket) partisinin trans üyesi Miriam Ríos'un batıdaki Michoacán eyaletinde öldürülmesinin ardından adalet talep etti.  Miriam Ríos, Perşembe günü Jacona belediyesinin sokaklarında vurularak öldürüldü.

Rios’un öldürülmesinin ardından yapılan açıklamada “"Bir aktivist arkadaşımızın, bir LGBTİ+ liderinin cinayetini şiddetle ve nefretle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Rios’un üyesi olduğu Sivil Hareket Partisi, savcılığın ulusal ve uluslararası insan hakları standartlarına, federal ve eyalet protokollerine ve "cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği içeren vakalar" için tasarlanmış bir toplumsal cinsiyet perspektifine uyarak tarafsız bir şekilde soruşturma yürütmesi gerektiğini hatırlattı.

Tıklayın-“LGBTİ+ topluluğuna yönelik damgalamayı sürdürüyor”

“Her düzeydeki yetkililer LGBTİ+ topluluğunun güvenliğini garanti etmeli”

La Parensa Latina’da yer alan habere göre; Ríos, bu yıl Meksika'da öldürülen ikinci trans kadın oldu.  Meksika'da Eşitlik Hareketi, Ríos cinayetini kınadı ve her düzeydeki yetkililerin LGBTİ+ topluluğunun güvenliğini garanti etmesini talep etti.

Eşitlik Hareketi tarafından yapılan açıklamada, "Bu şiddet eylemi yalnızca trans topluluğu için kişisel bir trajedi ve kayıp değil, aynı zamanda Meksika'da insan haklarına ve eşitlik mücadelesine yönelik endişe verici bir saldırıdır" ifadeleri kullanıldı.

Arcoíris Vakfı'nın Ulusal LGBTİ+ Nefret Suçları Gözlemevi'ne göre, yasal ilerlemelere rağmen Meksika, Latin Amerika'da Brezilya'dan sonra homofobik ve transfobik şiddetin en çok yaşandığı ikinci ülke.


Etiketler: kadın, nefret suçları, dünyadan
İstihdam