15/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Zendaya, Euphoria’da hayat verdiği Rue karakteri ve bağımlılık sorunu hakkında konuştu: “Onu sevebilirseniz, aynı şeyle mücadele eden birini sevebilirsiniz ve belki de neyle mücadele ettiğini daha iyi anlayabilirsiniz.”

“Bugüne kadarki en büyük hatamızdan ibaret değiliz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Euphoria ikinci sezon yayınlanmaya devam ederken, Zendaya, Rue gibi karakterlerin gerçek hayatta da var olduğunun altını çizerek resmi Instagram sayfasında bir paylaşımda bulundu. Entertainment Weekly’ye verdiği röportajdan yola çıkan oyuncu, Rue son sezonda “dibe vursa” bile izleyicilerin onu “halâ sevgilerine layık bir insan olarak göreceğine” dair umudunu paylaştı.

Euphoria’nın bu sezon her bölümünün yarattığı yürek burukluğuna rağmen, milyonlarca izleyici her hafta dizinin yeni bölümünü takip ediyor. Bu nedenle Zendaya, karakteri için bu süreci atlatabilirse ve halâ geleceği için umutluysa, bunun gerçek hayattaki insanları da iyi yönde etkileyeceğini söyledi.

Oyuncu notunu “Onu sevebilirseniz, aynı şeyle mücadele eden birini sevebilirsiniz ve belki de neyle mücadele ettiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bugüne kadarki en büyük hatamızdan ibaret değiliz” diye bitirdi.

5. bölümde ne olmuştu?

“Stand Still Like the Hummingbird” başlıklı yüksek tempolu bölüm, birçok izleyenin gözünde Zendaya’nın ödüle layık performansını içeriyordu: Rue, şimdiye kadar hayatındaki hemen hemen herkesten başarılı bir şekilde gizlediği için, bağımlılığın derin sancıları içindedir. Ancak karakterin kendisinin de belirttiği gibi “Uzun süredir uyuşturucu kullandığınızı ve yakın bir zamanda bıraktığınızı yalnızca gizleyebilirsiniz.”

Rue, Laurie’den ödünç aldığı yüklü miktarda ilacı tuvalete döken annesiyle nazikçe yüzleşir. Annesine ve kardeşine bir dizi salvo okuduktan ve evin altını üstüne getirdikten sonra Jules ve Elliot’un da evde olduğunu fark eder. Jules ve Elliot söylediği tüm kötü sözleri duyduktan sonra Rue’nun 24 saati yoksunluk içinde sevdiklerini çevresinden uzaklaştırarak geçer. Sonunda, Laurie’nin zorla tutulduğu evinden kaçmayı başararak annesinin evine geri döner.


Etiketler: medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam