07/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK), 8 Mart dijital etkinlik programını yayınladı.

BÜKAK, 8 Mart haftasında Kadın Şenliği düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK), 8 Mart haftası için hazırladığı “Kadın Şenliği” dijital etkinlik programını yayınladı.

Kulübün hazırladığı program şöyle:

8 Mart Pazartesi / 14:00

Kulüpler olarak 8 Mart’ta Yürüyoruz!

Toplanma Yeri: Güney Kapı (Kampüs içi)

“37 kulüp olarak Güney Kampüs'te 8 Mart yürüyüşümüzü düzenliyoruz. Sözümüzü söylemek, yaşam alanlarımızı hep beraber savunmak için yürüyüşe sen de gel!

*Lezbiyen kadınlar, biseksüel kadınlar, trans kadınlar, natrans kadınlar, heteroseksüel kadınlar; interseks, aseksüel, aromantik, aseksüel alloromantik, aromantik alloseksüel, memesi olan ya da olmayan, vulvası olan ya da olmayan, penisi olan, olmayan, regl olan, regl olmayan, regl olmaktan hoşlanmayan, akışan, akışmayan, "Kadın doğulmaz kadın olunur." diyen, demeyen, kadınlığı performe etmeye bayılan ya da "Şu performansı gözümün önünden çekin!" diyen, kadınlık deneyimine maruz bırakılmış ya da kadınlığı istediği kadar deneyimleyememiş, inanan, inanmayan, neye inanacağını şaşıran, oradan buradan, her dilden, sesten, renkten, kökenden kadınlar, non-binary'ler ve kuirler, hepinizi bekliyoruz!”


9 Mart Salı / 14:00

8 Mart’ta Birlikte Tasarlıyoruz!

Yer: Zoom

“#8MartaHazırMıyız?

Bu sene 8 Mart’ta zoom’da birlikte tasarlamaya ne dersiniz? Kadın Eserleri Kitap Sergisi kapsamında kitap ayraçlarımızı tasarlarken maskelerimize de sözlerimizi taşıyoruz! Sizlere de #8 MartaHazırMıyız? diye sorarak hepinizi atölyemize davet ediyoruz! Etkinliğimiz zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. 

*Kitap ayraçlarını ve maskelerini zoom üzerinden tasarlayacaklar, atölyeye katılmadan önce Canva uygulamasından ücretsiz hesap oluşturmayı unutmayın!”

 

10 Mart Çarşamba / 15:00

Cynthia Enloe ile Açık Ders – “Kadın, Demokrasi ve Eğitim: Feministler Hayati Bağlantılara Güçlü Bir Işık Tutuyor”

Yer: Zoom

“BÜKAK olarak bü’de kadın şenliği kapsamında feminist yazar, kuramcı ve profesör Cynthia Enloe ile ‘Kadın, Demokrasi ve Eğitim: Feministler Hayati Bağlantılara Güçlü Bir Işık Tutuyor’ başlıklı bir açık ders düzenliyoruz. Açık dersimiz İngilizce gerçekleşecek ancak eş zamanlı çeviri ile Türkçe dinlemeniz de mümkün. Etkinliğimiz zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Etkinliğe katılabilmeniz için kayıt formunu doldurmanız yeterli. Etkinlik linki kayıt formunda belirttiğiniz maillerinize iletilecektir. Mailin ana kutunuza düşmemesi durumunda spam kutunuzu kontrol etmenizi öneririz. Hepinizi heyecanla bekliyoruz!”

Kayıt formunu buradan doldurabilirsiniz.


11 Mart Perşembe / 17:30

Aslı Alpar ile Söyleşi

Yer: Zoom

“Bu yıl sergi söyleşisi kapsamında Kaos GL’den Aslı Alpar ile buluşuyoruz! Kendi tabiri ile “sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz bir dünya için karalayan” Aslı Alpar ile kaleme aldığı “Emine Hanım’ın Romanı” ve anneannesinin “sıradan”  hikâyesini anlatma motivasyonu hakkında sohbet edeceğiz. Neleri anlatmayı, neleri çizmeyi tercih ettiğini; bir karikatürist olarak içinden geçtiği sanat üretim sürecini konuşacağımız söyleşimize hepinizi bekliyoruz!”

 

12 Mart Cuma / 18:00  

Doç. Dr. Emel Memiş ile Söyleşi - Akademide Cinsiyetçilik ve Kadın Üniversiteleri

Yer: Zoom

“Bizler, kadınlar ve LGBTİ+’lar olarak her fırsatta akademi içindeki cinsiyetçiliği vurgularken ve bu ayrımcılığa karşı toplumsal cinsiyet perspektifiyle mücadele etmenin önemine işaret ederken kadın üniversiteleri 11. Kalkınma Planı’na dahil edildi. Gelin, hep birlikte kampüslerde deneyimlediğimiz cinsiyetçiliği, toplumsal cinsiyet çalışmalarına yönelik tehditleri, kadın üniversitelerini ve bunlara karşı mücadele yollarımızı tartışalım. Hepinizi BÜKAK ve ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu olarak düzenlediğimiz “Akademide Cinsiyetçilik ve Kadın Üniversiteleri” adlı söyleşimize bekliyoruz! Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Memiş bizlerle birlikte olacak ve sorularımızı yanıtlayacak.”

Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi ve sorularınız için BÜKAK’ı Twitter, Instagram ve Facebook’tan takip edebilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam