10/12/2020 | Yazar: Kaos GL

BÜLGBTİ+, ODTÜ Onur Yürüyüşü davası için hazırlanan bir videonun Instagram tarafından “hassas içerik” işaretlenmesine karşı “Görülmemesi gereken polis şiddeti videosu değil, polis şiddetinin kendisidir!” dedi.

BÜLGBTİ+’dan Instagram’a: Görülmemesi gereken polis şiddeti videosu değil, polis şiddetinin kendisidir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) ODTÜ Onur Yürüyüşü davasının duyurulması için hazırlanan bir videonun Instagram tarafından “hassas içerik” olarak işaretlenmesine karşı Instagram’ı etiketleyerek açıklama yayınladı:

“LGBTİ+’lara karşı ayrımcılığa çanak tutan ve seslerinin duyulmasını zorlaştırmaya yönelik bu tür yaklaşımların LGBTİ+ hak savunucularının düşüncelerini özgürce dile gerimesine engel olduğunu düşünüyoruz. Halihazırda görünürlük için çabalamakta olan LGBTİ+ hareketinin, videonun küçük bir kısmı için sansürlenmesi, kimliklerimizin silinmesine ve maruz kaldığımız ayrımcılıkların samanaltı edilmesine sebep oluyor. Görülmemesi gereken polis şiddetinin videosu değil, polis şiddetinin kendisidir! Instagram’ı kınıyor ve algoritmasını düzeltmeye davet ediyoruz.” 


Etiketler: medya
İstihdam