02/06/2025 | Yazar: Kaos GL

Araştırma, Bursa'da yaşayan LGBTİ+’ların kent hakkına erişimini; özellikle kamusal alanlarda güvenlik, barınma, ulaşım, kentsel hizmetlere erişim ile yerel yönetimlerde katılım ve temsil konularındaki deneyimlerini anlamayı amaçlıyor.

Bursa’da LGBTİ+’ların Kent Hakkına Erişim Araştırması anketi yayında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Renkler Derneği, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) desteğiyle, “Bursa’da Yaşayan LGBTİ+’ların Kentsel Hakları ve Hizmetlere Erişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzleme Projesi” kapsamında yürüttüğü araştırmada; Bursa'da yaşayan LGBTİ+’ların kent hakkına erişimini; özellikle kamusal alanlarda güvenlik, barınma, ulaşım, kentsel hizmetlere erişim ile yerel yönetimlerde katılım ve temsil konularındaki deneyimlerini anlamayı amaçlıyor.

Dernek araştırma ile LGBTİ+’ların karşılaştığı ayrımcılık ve engelleri belgelemeyi aynı zamanda elde edilen bulgularla yerel politikaların iyileştirilmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Çalışma, Bursa’daki LGBTİ+’ların kent yaşamında karşılaştığı eşitsizlikleri görünür kılmaya ve yerel yönetimlerin LGBTİ+ eşitlikçi politikalar geliştirmesine katkı sunacak.

Bu kapsamda dernek 18 yaş üstü Bursa’da yaşamış/yaşayan LGBTİ+’ları araştırmaya katılmaya davet ediyor. Çalışma sonucunda elde edilen veriler, LGBTİ+ haklarına yönelik savunuculuk faaliyetlerinde ve akademik çalışmalarda kullanılacak.

Dernek, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda araştırmaya katılım çağrısında bulundu:

“Bursa’daki LGBTİ+’ların kent deneyimlerini görünür kılmak için siz de anketimize katılın! Daha eşit bir kent mümkün demek için birlikte veri üretelim! Bursa’da yaşayan LGBTİ+’lar olarak kent deneyimlerimizi ankete katılarak paylaşıyoruz. Kamusal alanda kendimizi ne kadar güvende hissediyoruz? Barınma, ulaşım veya yerel hizmetlerde hiç ayrımcılık yaşadık mı? Yerel yönetimlerde neler yaşıyoruz? "Bursa’daki LGBTİ+’ların Kent Hakkına Erişimi" araştırmasına katılarak deneyimlerinizi anonim bir şekilde paylaşın, kentin daha eşitlikçi olmasına katkı sağlayın!”

Araştırmaya katılmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı, barınma, araştırma
İstihdam