08/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Bursa’da AIDS aşamasında olan HIV pozitif bir trans kadın, 4 Nisan’da yaklaşık bir haftadır tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bursa’da AIDS Aşamasındaki Bir Trans Hayatını Kaybetti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bursa’da AIDS aşamasında olan HIV pozitif bir trans kadın, 4 Nisan’da yaklaşık bir haftadır tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
 
32 yaşındaki Esra’nın cenazesine ailesi katılmazken trans arkadaşları Esra’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Cenaze namazında Esra’nın trans kadın kimliği görmezden gelindi ve namaz "er kişi niyetiyle" kılındı.
 
Esra’ya fuhuş yapmaması için devlet tarafından maaş bağlandığı biliniyor.
 
 
“Birbirimize Sahip Çıkmaktan Başka Seçeneğimiz Var mı?”
KaosGL.Org muhabirlerinden Halil Kandok, Esra’nın vefatıyla ilgili şunları yazdı:
 

“Devletin fuhuş yapmaması için maaş bağladığı transın cenazesine ailesi sahip çıkmamış. Hiç şaşırmadım. Çünkü bu ülkede evlat demek, sadece biyolojik ve toplumsal cinsiyet anlamında erkek ve kadın demek. Onun dışındakiler zaten yok sayılan, hatta yok edilmesi gereken sahipsizler oluyor. Devlet sahip çıktıysa, hastalık bulaştırmasın diyedir. Yoksa devletin eşcinseli,transı düşündüğü görülmüş şey mi? Öyle bir şey olsa, LGBT’leri yatağa düşmeden de düşünür, onları tanır ve tanımlar, haklarını iade eder, korur, onlara eşit insan muamelesi yapar. Şu aşamada, biz LGBT’ler olarak arkamızda ailemiz ve devlet yoksa, birbirimize sahip çıkmaktan başka seçeneğimiz var mı?” 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam