29/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Pembe Hayat LGBT Dernekleri ve Mor Salkım Derneğinin ortaklığıyla bu hafta sonu Bursa’da ‘Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı’ başlıklı bir seminer yapıldı.

Bursa’da Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı Seminer Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Pembe Hayat LGBT Dernekleri ve Mor Salkım Derneğinin ortaklığıyla bu hafta sonu Bursa’da “Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı” başlıklı bir seminer yapıldı.
 
Psikolojik danışman ve rehberlik öğrencileri ve uzmanları, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlara yönelik seminerde LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) eğitim hayatında karşılaştığı zorluklar ele alındı.
 
Etkinliğin ilk bölümünde Kaos GL Derneği Eğitim Çalışma Grubundan Berna Savcı, sıkça sorulan sorular atölyesi yaptı.
 
İkinci bölümde ise Kaos GL Eğitim Grubu’ndan psikolojik danışman ve rehber Yasemin Şafak ile birlikte LGBTİ öğrencilerin eğitim alanında yaşadığı sorunlar tartışıldı. LGBTİ öğrencilerin aileleriyle nasıl çalışılabileceğine dair konuşuldu.
 
Kaos GL Derneği’nin yayını olan “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” başlıklı broşüre bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
  
Bu etkinlik Pembe Hayat ve Kaos GL derneklerinin birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında yapılmaktadır.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam