09/05/2012 | Yazar: Kaos GL

11 Mayıs Cuma günü Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek Nefret Suçları Sempozyumu’na AKP ve CHP milletvekilleri de katılacak.

Bursa’da ‘Nefret Suçları’ Sempozyumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

11 Mayıs 2012 Cuma günü Uludağ Üniversitesi Rektörlük “A” salonunda gerçekleştirilecek Nefret Suçları Sempozyumu’na AKP ve CHP milletvekilleri de katılacak.

 

UÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Doğan Şenyüz başkanlığında yapılacak sempozyumun “Toplumsal Bir Olgu Olarak Nefret Suçları” başlıklı I. oturumunda, Prof.Dr. Selçuk Kırlı (UÜ Tıp Fakültesi) “Nefret Suçlarının Oluşumunda Psikojenik Faktörler”, Hakan Çavuşoğlu (AKP Bursa Milletvekili) “Nefret Suçlarının Kaynağı ve Algılanması”, Doç.Dr. Aykan Erdemir (CHP Bursa Milletvekili) “Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Kıskacında Aleviler”, Ali Topuz (Radikal Gazetesi) “Nefretin Yasası, Nefretin Grameri: Medyadaki Dil Cinayetleri”, Cengiz Alğan (Sosyal Değişim Derneği) “Ulusal Basında Nefret Söylemi”, Yetvart Danzikyan (Radikal Gazetesi)“Nefret Söylemi ve Ermeniler” konusunda bildiriler sunulacak.
 
Sempozyumun “Nefret Suçları Mevzuatı ve Uygulaması” başlıklı II. oturumunu UÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Genç yönetecek.
 
Oturumda; Orhan Gazi Ertekin (Demokrat Yargı Derneği) “Milli Adaletin Gölgesinde Nefret Suçuna Yer Var mı?”, Av. Şakir Çalışkan (Bursa Barosu Üyesi) “İnsan Hakları Bağlamında Nefret Suçları”, Av. Aslı Evke Yetkin (Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Başkanı) “Nefret Suçlarına İlişkin Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Görüşleri”, Yrd.Doç.Dr. Timuçin Köprülü (UÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) “Türk Ceza Hukukunda Nefret Suçlarına İlişkin Görüşler”, Yrd.Doç.Dr. Öznur Sevdiren (UÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) “Karşılaştırmalı Hukukta Nefret Suçları: Alman Hukukunda Nefret Suçlarına İlişkin Yaklaşımlar” başlıklı bildirilerini sunacaklar.
 

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam