01/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Miss Zencefil, The Matrix: Resurrections’ı yorumluyor: “Ben bu filmi atlatamıyorum. Ne zaman bir Animatrix izlesem, ne zaman Matrix 1 sahnelerini izlesem diyorum ki ‘Bu filmin tadı nerede?’”

“Bütün kariyerleri Matrix olan insanlar var, bu film onlara hiçbir şey vermiyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Matrix inceleme kanalları öksüz ve işsiz kaldı. Lana Wachowski trans femme öfkesiyle Warner Bros.'a devasa bir darbe vurdu. Olan arada kaynayan biz izleyicilere mi oldu? Orjinal SJW iş, Matrix 1 şimdi ne yapacak? Trans alegorisi var mıydı?

Miss Zencefil Arya’nın YouTube kanalında The Matrix serisinin dördüncü filmi Resurrections hakkında yayınladığı videoda sorduğu sorular bunlar.

Arya, yayınladığı videoda (içeriğin en altında görebilirsiniz) “bütün kariyerleri Matrix olan” insanları şöyle hatırlatıyor:

“Matrix 4 ile ilgili yaptığımız yayının ardından fark ettim ki ben bu filmi atlatamıyorum. Ne zaman bir Animatrix izlesem, ne zaman Matrix 1 sahnelerini izlesem diyorum ki ‘Bu filmin tadı nerede?’. Ne oluyor işte gelmiş Thomas Anderson oyun yapmış, bunların hepsi bir hayal ürünü değil ama biz biliyoruz gerçekleri. Bu gerçekler kafamızı açmıyor, kafamızı açan hiçbir şey yok. Niye Neo ve Trinity var, ortada hiçbir olay yok. Evet kurtarıldı Neo ve Trinity, bizim için zaten ölmüşlerdi ama yaşamalarına neden sevinelim ki?”

“Dışarıda bir savaş da kalmamış sanırım, çok güzel bir şehir kurmuşlar. Bu filmin amacı neydi? Para. ‘Bize daha fazla para kazandır Lena Wachowski’ gibi biraz. Şöyle düşünüyorum: Düşünmemize gerek yok bu film için. Biz izlediğimiz zaman kolektif hafızamızda bir yer ediniyor. Baştan sona düşünürsek eğer, ilk filmde kendini biliyordun kırmızı bir hap içiyordun simülasyonda uyanıyordun. Bunun üzerine bir sürü video yaptılar, bütün kariyerleri Matrix olan insanlar var. Bu film onlara hiçbir şey vermiyor. Belki de Matrix 4 bu yüzden bir zombi filmine dönüşmüştür.”

Videoyu buradan izleyebilirsiniz:



Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam