31/08/2021 | Yazar: Kaos GL

Erimtan, sanatçı ve büyücü arasında köprü kuran “Büyücü ve Bahçe” sergisine ev sahipliği yapacak. Can Akgümüş’ün küratörlüğünü üstlendiği sergide Erinç Seymen’in de eserleri yer alıyor.

“Büyücü ve Bahçe” sergisi Erimtan’da açılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Can Akgümüş’ün küratörlüğünde 13 çağdaş sanatçının eserlerini bir araya getiren “Büyücü ve Bahçe” başlıklı sergiye 11 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Büyücü ve Bahçe sergisi, büyücü, sanatçı, üretim ve dönüşüm kavramlarını farklı disiplin ve medyumlarla üretim yapan 13 çağdaş sanatçının üretimleriyle beraber çok katmanlı bir şekilde ele alıyor. Serginin kavramsal çerçevesi büyü ve sanat diyalektiği üzerinden kurgulanıyor.

buyucu-ve-bahce-sergisi-erimtan-da-aciliyor-1

Karışımlar, sözcükler, hareketler, semboller ve araçlar gibi alt başlıklar üzerinden harekete geçen sergi, sanatçı ve büyücü arasında güncel köprüler kurabilme yöntemleri araştırıyor.

Sanatçılar: Ahu Akgün, Anıl Saldıran, Can Pekdemir, Ebru Sargın, Erinç Seymen, Erol Eskici, Gökhun Baltacı, Kazım Şimşek, Nadide Akdeniz, Nermin Kura, Sibel Horada, Tayfun Gülnar, TUNCA

Büyücü ve Bahçe sergisi Pazartesi hariç 11.00-17.00 saatleri arasında Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde ziyaret edilebilir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam