25/12/2007 | Yazar: Kaos GL

Esmeray 'çok kişilik' gösterisi ‘Cadının Bohçası’ ile 27 Aralık Perşembe günü Ankara’da olacak.

Esmeray 'çok kişilik' gösterisi ‘Cadının Bohçası’ ile 27 Aralık Perşembe günü Ankara’da olacak. Saat 20:00’da başlayacak gösteri Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kampusu’ndaki Mimarlık Amfisi’nde.

İçindeki kadını bulmak

15 yaşında Kars’ın Eşmeyazı Köyü’nden çıkarken Esmeray’ın aklında 'içindeki kadını' bulmak vardı. Seyyar satıcılıktan, aşçılığa kadar çeşitli işlerde çalışırken zaman içinde feminist olduğunu keşfeden Esmeray, bugün travesti ve transeksüellerin örgütlenmesinde ve Türkiye'de feminist hareketin sokakta vücut bulmasında en öndeki isimlerden biri. Şimdilerde, midye satıcılığı yapan, Amargi Kadın Kooperatifi’nde çalışan ve ‘çok kişilik’ gösterisiyle yola çıkan Esmeray, ‘Cadının Bohçası’’nı bu sefer ODTÜ’de açıyor.

Cinselliğin arka sokakları

Bir travestinin ezberinizi bozmasına izin verecek kadar cesur musunuz? kadınlık, erkeklik, transseksüel yaşam; doğu’dan istanbul’a bir yolculuk hikâyesi. Kadınlar, erkekler, ‘lobunyalar’, sokaklar, barlar. Politikler, a-politikler bir de anti-politikler. Cinselliğin arka sokakları, erkeklerin kadınlara göstermedikleri yüzleri, kadınların aynada fark etmedikleri ölçüleri, kadınların erkeklerden, erkeklerin kadınlardan sakladıkları ve... duyduk duymadık demeyin:

Esmeray, ‘Cadının Bohçası’’nı 27 Aralık Perşembe 20.00’de ODTÜ Mimarlik Amfisi’nde Açıyor.

Gösterinin biletleri ODTÜ Fizik Fakültesi önündeki stanttan, Kaos GL Derneği’nden ve Pembe Hayat LGBTT Derneği’nden edinilebilir.


*Konuyla ilgili haberler:

[[‘Dayak da yerim, hakkımı da ararım’]]

[[Yolda bekleyenin amacı fuhuş mu, kim bilecek]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam