23/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işgücüne katılımı destekleme politikaları kapsamında LGBT’lere yer vermediklerini söyledi.

Çalışma Bakanlığı: LGBT’lerin işgücüne katılımını desteklemiyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işgücüne katılımı destekleme politikaları kapsamında LGBT’lere yer vermediklerini söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın LGBT’lerin istihdam politikalarında içerilmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verdiği soru önergesine yanıt geldi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, LGBT’leri istihdamda “dezavantajlı gruplar” arasında saymadı ve işgücüne katılımı destekleme politikaları kapsamında LGBT’lere yer vermediklerini belirtti.
 
Çelik’in Tanal’a cevabı şöyle:
 
“Bakanlığımız, özellikle dezavantajlı grupların işgücüne katılımının desteklenmesi, ayrımcılık ve sosyal dışlanma konusunda aldığı tedbirler kadın, çocuk, engelli, genç, eski hükümlü, Roman, göçmen, yoksul veya yoksulluk riski altında bulunan, madde bağımlısı ve mevsimlik işçi olarak çalışanları kapsamaktadır.”
 
Tanal Çelik’e şu soruları yöneltmişti:
 
“Bakanlığınızın özellikle dezavantajlı grupların işgücüne katılımının desteklenmesi çalışmaları bünyesinde, lezbiyen, gey, biseksüel ve trans yurttaşların istihdam politikalarında içerilmesine ilişkin herhangi bir faaliyet yürütülmekte midir?
 
“Gençlerin güçlendirilmesine yönelik yapılan kamu harcamaları ve Bakanlık politikaları arasında, LGBT gençlerin yoğun biçimde maruz kaldığı ayrımcılık ve sosyal dışlanma döngüsünden kurtulmalarını hesaba katan tedbirler ve bu grubun sorunlarını gidermeye dönük insan haklarına dayalı çözüm önerileri yer almakta mıdır?”
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam