02/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi, AKP’li belediyelerin, Onur Haftası’na destek mesajı paylaşan Çanakkale Belediyesi’ni hedef gösteren açıklamasını kınadı.

“Çanakkale Belediyesi’nin demokratik ve barışçıl tavrının yanındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi, AKP’li belediyelerin, Onur Haftası’na destek mesajı paylaşan Çanakkale Belediyesi’ni hedef gösteren açıklamasını kınadı.

Yeni Şafak gazetesinde bugün yayımlanan bir haber Cumhuriyet Halk Parti’li belediye başkanlarının yönettiği çok sayıda belediyenin Onur Haftası’nı kutlayan mesajlarını hedef gösterdi.

Çanakkale'deki belediye başkanlarından LGBT tepkisi” başlıklı haber, Çanakkale Belediyesi'nin Onur Haftası’nı kutlayan mesajına karşı Adalet ve Kalkınma Parti’li (AKP) belediye başkanlarının ayrımcı ve homofobik açıklamalarını içeriyor.

Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi, gazetenin ayrımcı ve homofobik metni destekleyen haberine karşı açıklama yaptı. Çanakkale Belediyesi’nin paylaşımına karşı başlatılan karalama kampanyasına karşı belediyenin demokratik ve barışçıl tavrının yanında olduğunu belirten İnisiyatif, AKP’li belediyelerin ortak açıklamasının insan haklarına aykırı olduğunu söylüyor.

“Barışçıl, demokratik ve tüm kentlileri kapsayan bu belediyeciliğin örnek olmasını diliyoruz”

İnisiyatifin açıklamasının tam metni şöyle:

“Bizler Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi olarak Onur Haftası kapsamında Türkiye’nin birçok yerinden belediye gibi Çanakkale Belediyesi’nin de atmış olduğu destek mesajına karşılık başlatılan karalamalara karşı belediyenin bu demokratik ve barışçıl tavrının yanındayız. Ahlaka aykırı olduğu ve Çanakkale’nin tarihiyle bağdaşmadığı gibi sebeplerle üretilen ayrımcı ve insan haklarına aykırı bu söylemler öncelikle Çanakkale’de yaşayan ve herkesle eşit haklara sahip olan bizler için tehdit oluşturmaktadır. Bu haklar siyaset üzeridir ve bir karalama kampanyası ile tartışmaya açılamaz. Barışçıl, demokratik ve tüm kentlileri kapsayan bu belediyeciliğin Çanakkale’nin tüm ilçe ve beldelerine örnek olmasını diliyoruz.

İlgili haber:

Eskişehir’den Bursa’ya, Artvin’den Rize’ye: Belediyelerde Onur Haftası paylaşımı

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam