20/06/2022 | Yazar: Kaos GL

“Tüm bu nefret ve şiddetli coğrafyada yaşamın her alanında var olma mücadelesi veren her birimiz için neyin daha önemli olduğunu kendimize hatırlatıyoruz! BİZ! BİZ ÖNEMLİYİZ!”

Çanakkale Onur Yürüyüşü’nün iptaline dair: Bu, bizimle olmayan herkese karşı bizim birbirimize sahip çıkışımızdır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çanakkale MUAF LGBTİA+, Onur Yürüyüşü’ne tehdit ve yasakların ardından lubunyalara seslenen bir metin yayınladı. ÜniKuir Derneği, KeSKeSoR Amed LGBTİ+, Boysan’ın Evi, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Kaos GL, SPoD, Hevi LGBTİ+, LİSTAG LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği, Anadolu LGBTİ+, Muamma LGBTİ+, Pembe Hayat ve Genç LGBTİ+’nın da imzalayarak destek verdiği tam metin aşağıda yer alıyor:

Sevgili Lubunya,

Bugün, valiliğin yasaklama kararına yönelik açtığımız davanın olumsuz geri dönüşünü aldık. Biz ne olursa olsun, hakkımız olan o alanda hep birlikte olmayı canı gönülden istiyoruz.

Buna karşı, gerektiğinde geri çekilmenin bir kaybediş olmadığını biliyoruz. Birbirimiz için tek birimizin zarar görmesini kabul etmeyecek kadar kıymetliyiz.

Biz lubunyalar barışımızı kanla yazmıyoruz, savaşa, yıkıma dayandırmıyoruz. Nefreti görmüyoruz, duymuyoruz, nefreti yaratmıyoruz! Nefreti kabul etmiyoruz!

Bazen korkuyoruz. Korkmuyoruz diyecek halimiz yok. Korkumuz da bizim! Bizler, her gün bir diğerimizi kaybetmekten korku duyuyoruz.

Yalnızlaşmaya, her anlamda öteki olmaya, tüm bu düşmanlığın içinde güçlü kalmaya çalışırken elbette yoruluyoruz.

Evlerimizde ailelerimizden, sokakta arkadaşlarımızdan, okullarda, işyerlerinde, yaşamımızın her alanında kimliklerimizle dışarda bırakılıyoruz.

Bu yüzden bugün alanda, birlikte olabilmenin kıymetini çok iyi biliyoruz. Hepimiz, yaşamın her alanında olmayı hak ediyoruz. Hepimiz, zaten yaşamın her anında, yaşamın her alanında varız.

Bunun elimizden alınmaya çalışılmasına yönelik öfkemiz büyük! Güvenliğimizden, yaşamlarımızdan, özgürlüklerimizden endişe etmemize dair öfkemiz büyük!

Tüm bu nefret ve şiddetli coğrafyada yaşamın her alanında var olma mücadelesi veren her birimiz için neyin daha önemli olduğunu kendimize hatırlatıyoruz! BİZ! BİZ ÖNEMLİYİZ!

Bizler nefretin olmadığı, biricikliğimizi bildiğimiz, birbirimize iyi geldiğimiz alanlar yaratmaya devam edeceğiz. Yarın yürüyüş alanında, birlikte olamayacağız. Unutmayalım bizler hep sokaklardayız! Artık daha çok sokaklardayız! Daha çok renklerimizleyiz!

Bu, bizimle olmayan herkese karşı bizim birbirimize sahip çıkışımızdır.  İyi ki varız Lubunya!

Hep var olalım!

Çanakkale MUAF LGBTİA+ olarak 2016 yılından beri Çanakkale yerelinde aktif faaliyet yürütmekteyiz. Bunca zamandır, şehirdeki biz LGBTİA+’ların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürüttük, yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz.

Bu yıl İnisiyatif olarak şehirdeki LGBTİA+’larla bir araya gelmek, sesimizi, ihtiyaçlarımızı, var olduğumuzu duymak ve duyurmak adına, her yıl tüm dünyada haziran ayında yapılan Pride buluşmalarına dahil olduk. Bunun için bir haftalık bir etkinlik takvimi planlayıp bunu duyurduk.

Duyurmaya başladığımızdan bir süre sonra sosyal medya yoluyla çok ciddi bir şiddet, hedef gösterme ve tehditle karşı karşıya bırakıldık. Bu saldırılar ülkede var olan çeşitli tarikatlar, dernekler ve kurumlar tarafından desteklendi ve sürdürüldü.

Saldırılara karşı korkmayacağımızı, geri durmayacağımızı söyleyerek suç duyurusunda bulunduk. Hatta, güvenliğimize yönelik kaygımızı belirterek emniyet ve valiliğe de başvurduk, etkinliğimizi bildirdik ve güvenlik talebinde bulunduk.

Valilik, etkinliklerimizi yasaklamaya yönelik açıklama yapmakla kalmayıp eli silahlı çetelere, tarikatlara yönelik hiçbir aksiyon almadı. Açıkça bizler, yapılan saldırılara, bu saldırıları duyurmamız ve güvenlik talep etmemize rağmen ayrıştırıldık ve tek başımıza bırakıldık.

Bir haftadır, etkinliklerimizin yasaklanmasını gerekçe göstererek, yapacağımız film gösterimlerini, eğitimleri terörize ederek sokak başlarını tutan polisler tarafından alanlarımızda güvensiz hissettiriliyor, taciz ediliyoruz.

Buna karşı bize tehditler savuran grupların şehirde istedikleri gibi bizi terörize etmek amaçlı yaptıkları faaliyetlere devlet eliyle salık verildiğini ve bunun beslendiğini görüyoruz.

“Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi geri dönülemez felaketler doğuracaktır,” şeklinde, tehditvari, ayrımcı ve taraflı hiçbir kararı KABUL ETMİYORUZ!

MUAF LGBTİA+ olarak gerekli tüm hukuki süreçlere başvuracağımızı bildiriyoruz.

Anayasal hakkımızın önünde açıkça hukuksuzca duran her kararı yeniden sorgulatacağız!

Bugün biz LGBTİA+’lara karşı örgütlenen toplulukların, IŞİDvari politikalarıyla yarın kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve mutlaka yazıyı okuyan sizlere de nefretlerini yönelteceğini biliyoruz!

Meydanları, sokakları, parkları, özel alanlarımızı bu tacizci zihniyete BIRAKMIYORUZ!

Hiçbirimiz haklarımızdan, varoluşlarımızdan, özgürlüklerimizden VAZGEÇMİYORUZ!

Herkesi bizimle beraber dayanışmaya, güçlü durmaya, alanlarımızı korumaya ve güvenli yeni alanlar yaratmaya çağırıyoruz.

Şiddeti, nefreti ve öfkeyi KABUL ETMİYORUZ!

ALIŞIN! BURADAYDIK, BURADAYIZ, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ!

ÇANAKKALE MUAF LGBTİA+

İMZACILAR:

ÜniKuir Derneği, KeSKeSoR Amed LGBTİ+, Boysan’ın Evi, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Kaos GL, SPoD, Hevi LGBTİ+, LİSTAG LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği, Anadolu LGBTİ+, Muamma LGBTİ+, Pembe Hayat, Genç LGBTİ+


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
İstihdam