17/02/2024 | Yazar: Seçin Tuncel

Çankaya Belediyesi, aralarında Kaos GL’nin de olduğu sivil toplum örgütleriyle afet eylem planı çalıştayında buluştu.

Çankaya Belediyesi’nden Afet Eylem Planı Ön Hazırlık Çalıştayı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi, yerel eşitlik planı doğrultusunda afet yönetimi ile ilgili “Afet Eylem Planı Ön Hazırlık çalıştayını toplumsal cinsiyet, ayrımcılık çalışan sivil toplum temsilcileriyle yaptı. Kaos GL’nin de katıldığı dün (16 Şubat) yapılan çalıştayda, afet durumlarında toplumsal dayanışmanın ve eşitlikçi yaklaşımların önemi ele alındı.

Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şaziye Dağlı, açılış konuşmasında, afet durumlarında toplumsal dayanışmanın ve eşitlikçi yaklaşımların önemine vurgu yaparak, bu çalıştayın önemli bir adım olduğunu belirtti. Dağlı, "Yerel yönetim olarak, afet durumlarında tüm vatandaşlarımızın eşit şekilde korunması ve desteklenmesi için gerekli adımları atmaya kararlıyız” dedi.

Çankaya Belediyesi Dış ilişkiler ve Afet İşleri Müdürü Umut Berker Sevilmiş ise afet konusunda neler yaptıklarını ve belediyenin hangi noktada olduğunu, Kadıköy ve Konak Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Affet eylem planlarının önemine değindi.

Çalıştayın moderatörlüğünü üstlenen Özlem Cankurtaran, katılımcıların deneyimlerinin paylaşılmasının yerel eşitlik eylem planının nasıl şekillenebileceğine dair önemini belirtti.

Afet durumlarında ayrımcılığa uğrayan grupların ihtiyaçlarına odaklanan çalıştayda, LGBTİ+, kadın, toplumsal cinsiyet, cinsel haklar, göç ve çocuk hakları çalışan grupların özel gereksinimleri ve yaşadıkları zorluklar ele alındı. Afet eylem planlarının tabandan yukarıya sosyal adalet ile planlanması, çocukların ve sakatların ihtiyaçlarının öncelikli olarak ele alınması, güvenli barınma alanlarının çoğaltılması ve LGBTİ+’ların afet yardımlarından eşit şekilde faydalanması gibi konular gündeme geldi.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, yerel seçim
İstihdam