15/09/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Çankaya Belediyesi kendi sanat merkezinde izin verdiği etkinliğin duyuru standındaki kişilere saldırdı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde devam eden 12 Eylül Utanç Müzesi etkinliklerini duyurmak için stand açan Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nden gençler Çankaya Belediyesi zabıtaları tarafından dövüldü.
 
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 27 Eylül’e kadar devam edecek etkinliklerden birisi olan Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nin düzenlediği “İnsan hakları örgütleri ve aydınlar İsmail Beşikçi için Ankara’da” başlıklı sempozyumun duyurusu için 14 Eylül saat 10 sıralarında Yüksel Caddesi’nde stand açan iki genç Çankaya Belediyesi zabıtaları tarafından “İsrail Copu” diya tabir edilen demir çubuklarla dövüldü.
 
Çok fazla Zabıta tarafından demir çubuklarla saldırıya maruz kalan gençleri Yüksel Caddesi’ndeki esnaf korudu ve olaya müdahale etti. Saldırıda başlarından yaralanan Burhan Çoban’a ilk müdahale gelen ambulansta yapılarak hastaneye götürüldüler. Zabıtalar tarafından dövülen gençlerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.
 
Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi aynı gün saat 18.00’de olayın yaşandığı yerde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Mahmut Konuk;“Zabıta İsrail copu taşıma yetkisini nerden alıyor. Yüksel Caddesi’nde bu coplarla nasıl dolaşıyor? Bunlara talimatı kim veriyor? Bu sokakta işportacıların mafyalaştıkları ve çocuk porno cdleri pazarladıkları söylenerek işportacılar kaldırılmıştır. Yüksel’in Sanat Sokağı olacağı söylendi ama üstüne bir sokak müzisyenine saldırıldı. Arkasından da devrimci dergi çevresinden gençlere saldırıldı. Şimdi de bu, Yüksel caddesi ne yapılmaya çalışılıyor?” dedi ve zabıtalardan şikayetçi olduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam