06/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Çankaya Belediyesi konserler, gösterimler ve söyleşilerle 8 Mart’a hazır!

Çankaya Belediyesi’nden 8 Mart etkinlikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi konserler, gösterimler ve söyleşilerle 8 Mart’a hazır!

Fotoğraf: Zeynep Yıldırım, 8 Mart 2015, Ankara

Çankaya Belediyesi 8 Mart programını yayınladı:

6 Mart 18.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde; Deniz Türkali, Zeynep Casalini, Angela Ceren Casalini Sarp’ın konuşmacı olarak katılacağı “Üç Kuşak Gözünden Türkiye’de Kadın ve Sanatçı Olmak” başlıklı söyleşi düzenlenecek. Söyleşi, solist Aysun Töngür’ün vereceği, “Aysun’ca Öyküsüyle Ezgisiyle Kadın Şarkıları” konseriyle sona erecek.

7 Mart 18.00’de ise Yönetmen Atıf Yılmaz’ın “Kadının Adı Yok” filmine ev sahipliği yapacak. Gösterimin ardından, sinemacı Hale Soygazi ve Sevgi Saygı ile akademisyen Sevilay Çelenk’in katılacağı söyleşi düzenlenecek.

8 Mart 19.30’da ise farklı ülkelerden üç kadın müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşan “Gitar Mozaik” grubu, ÇSM’de Dünya Kadınlar Günü özel konseri verecek.

9 Mart 18.00’de Ahu Öztürk’ün “Toz Bezi” filminin gösteriminin ardından Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Yönetmen Ahu Öztürk ve Oyuncu Asiye Dinçsoy’un yer alacağı söyleşi düzenlenecek.

Galeri Çankaya ise 3-22 Mart tarihleri arasında “8 Mart Karma Sergisi”ne ev sahipliği yapacak. Sergide, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ile Ordu Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyelerinin işleri yer alacak.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam