28/11/2016 | Yazar: KAOS GL

Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, 1 Aralık’tan itibaren ücretsiz ve anonim olarak hızlı HIV testi hizmeti verecek.

Çankaya Belediyesi’nden ücretsiz ve anonim hızlı HIV testi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, 1 Aralık’tan itibaren ücretsiz ve anonim olarak hızlı HIV testi hizmeti verecek.

Ankara’da Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren ücretsiz ve anonim olarak hızlı HIV testi hizmeti verecek. Başvuran kişiler Salı ve Perşembe günleri 09:00 – 20:00 saatleri arasında, Çarşamba günü ise 09:00 – 17:00 saatleri arası hizmetten yararlanabilecek. Test için hiçbir ücret talep edilmeyecek ve kişilerin kimlik bilgisi istenmeyecek; bir kod verilerek testi kod üzerinden takip etmesi sağlanacak. Üstelik hizmet herkese açık ve sosyal güvence koşulu yok.

Hem danışmanlık hem test!

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi ayrıca 1 Aralık’tan itibaren 0850 455 02 65 nolu telefondan HIV ve AIDS konusunda telefon danışmanlığı verecek. Test öncesi ya da sonrası, HIV ile ilgili merak ettiklerinizi bu numarayı tuşlayarak öğrenebilirsiniz.

Hızlı HIV Testi’nden sonra ne yapacağım?

Hızlı test, vücutta HIV enfeksiyonuna karşı oluşan antikorlarının taranması ve saptanması için kullanılır. Hızlı test ile HIV tanısı konulan kişilerin muhakkak doğrulama testi yapılması gerekir. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ndeki danışmanlar, sizi çıkan sonuca göre Ankara Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Ankara Numune Hastanesi’nden birine doğrulama testi için yönlendirecekler. Buraya gittiğinizde de Halk Sağlığı Merkezi’nden geldiğinizi belirterek kaydınızın anonimliğini sürdürebileceksiniz. Doğrulama testi sonrası çıkan sonuca göre merkezden danışma almaya devam edebileceksiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret