22/11/2023 | Yazar: Deniz Öztürk

Çankaya Belediyesinin düzenlediği “Şiddete, Ayrımcılığa ve Nefrete Karşı Bir Aradayız” programında dün, Kaos GL’den Aslı Alpar’ın çizim atölyesi de vardı.

Çankaya, İstanbul Sözleşmesi için çizdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesinin her yıl düzenlediği “Şiddete, Ayrımcılığa ve Nefrete Karşı Bir Aradayız” programında bu sene, Kaos GL’den Aslı Alpar’ın çizim atölyesi de vardı. 

“İstanbul Sözleşmesi için çiziyoruz” isimli etkinlik, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için dün (21 Kasım) Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşti.  

Aslı Alpar, etkinlikteki konuşmasına kadın ve LGBTİ+'ların hakları için önemli bir gelişme olan İstanbul Sözleşmesi’nin imzalandığı tarihi anlatarak başladı. Uluslararası bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilmesinin hukuksuz olduğunu belirtti. 

cankaya-istanbul-sozlesmesi-icin-cizdi-1

Etkinliğin devamında ise karikatüre dair tartışmalar yapıldı, katılımcılar sorularını sordu. Alpar, nefret söylemi, hedef gösterme, ayrımcılık üreten ifadelerin ve ötekileştirmenin ifade özgürlüğü sınırları içinde bulunmadığı vurguladı. 

Kadınlar ve LGBTİ+'lara dair ayrımcılık üreten ve İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çizilen bazı karikatürler tartışıldı. Sohbetin ardından çizim atölyesi başladı. Alpar’ın eşliğinde katılımcılar da çizim yaptı. Etkinlik sonunda ortaya çıkan eserler üzerine konuşuldu.


Etiketler: kadın, kültür sanat
İstihdam