08/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Çankaya Kadın Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Covid-19 pandemi sürecinde artan ev içi şiddet nedeniyle yürüttüğü çalışmaları duyurdu.

Çankaya Kadın Meclisi belediyenin Covid-19 tedbirlerini duyurdu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Kadın Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Covid-19 pandemi sürecinde artan ev içi şiddet nedeniyle yürüttüğü çalışmaları duyurdu.

Çankaya Belediyesi’nin imzaladığı Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı hayata geçirmek ve eşitlikçi bir Çankaya inşa etmek için bir araya gelen Çankaya Kadın Meclisi, belediyenin çalışmalarını şöyle özetliyor:

Covid-19 salgını döneminde artan şiddete karşı Kadın Danışma Merkezi başvuru hattı 7/24 çalışıyor. Bu merkezden şiddetle mücadelede destek ve yönlendirme yapmanın dışında gıda-nakit ve diğer sosyal yardımları için de başvuru alınıyor. Böylesi durumlar için 0312 507 37 60 ve 0549 248 64 86 numaralarını arayabilirsiniz.

Belediye, pandemi sürecinde sığınma evine yerleşen kadınların bu süreci fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı bir şekilde atlatması için kadınlara sağlanan kurum içi hizmetteki hassasiyeti bu süreçte üst seviyede tutuyor. Kurum sürekli olarak dezenfekte edilmekte ve kadınların maske, dezenfektan, eldiven vb. gibi ürünlere erişilebilirliği sağlanıyor.

Son olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Barosu Gelincik Merkezi iş birliği ile Kadın Danışma Merkezine başvuranlara ücretsiz avukat desteği veriliyor.

Çankaya Kadın Meclisi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: kadın, kent hakkı
İstihdam